Morgonkollen: Vädret ger polisen mer resurser

buss
Välj kollektivtrafik framför bil idag. Men åk med god marginal. F
Vädret håller fortfarande Stockholm i ett järngrepp.
– Lämna bilen hemma, uppmanar polisen.

Trumps valvinst och snökaoset var de dominerande  samtalsämnena bland Stockholmarna i går. Det räckte med att gå in i en skolklass eller sätta sig vid ett fikabord för att konstatera det.

I dag lär det bli detsamma. Snökaoset håller fortfarande staden i ett järngrepp. Lämna bilen hemma om det inte är absolut tvunget. Det är det råd som polisen ger allmänheten i Stockholm idag.

– Vi uppmanar folk att lämna bilen hemma. Det är ingen bra idé att ta bilen idag, säger Mats Eriksson, kommunikatör på Polisens Mediecenter.

Trafiksituationen i Stockholm är fortfarande extrem. Bland annat rapporteras nu på morgonen stopp på E4:an. Vägarna är hala, köerna massiva. Väglaget är dåligt med spåriga vägar och ”tvättbrädeeffekt” där snöröjning inte hunnits med.

Framförallt busstrafiken, men även annan kollektivtrafik dras med störningar.Enligt P4 Radio Stockholms trafikredaktion fungerar dock pendlarbåtar utan störningar.

Det är inte heller lätt för fotgängare eftersom plogning inte hunnits med på alla håll.

Dock har vädret hållit brottsligheten i schack.

-Det har varit väldigt väldigt lugnt i natt med anledning av trafikläget, säger Mats Eriksson, polisen.

I går och även idag har polisen extra resurser på grund av snökaoset. Idén är att patrullerna inte ska behöva åka bil långa sträckor.

-Vi kommer att ha fler bilar ute både i nord och i syd. Jobba där vi är helt enkelt, säger Mats Eriksson.

God morgon Stockholmare till ännu en dag av novembervinter.