ANNONS

Morgonkollen: Problem på Nya Karolinska

Nya Karolinska i Solna.
Nya Karolinska i Solna.
Bötessmocka för landstinget för otillåtna upphandlingar, tekniska problem på Nya Karolinska riskerar människors liv och i fotbollsklubben AIK avgår hela styrelsen.
Här är morgonens och nattens nyheter i Stockholmsområdet.
ANNONS

Miljonsmäll för landstinget

Stockholms läns landsting döms till 1 625 000 kronor i böter för otillåtna direktupphandlingar. Det betyder att landstinget i Stockholm dömts till totalt 17,2 miljoner kronor i böter för felaktiga upphandlingar sedan 2014. Enligt fyra domar som Mitt i Stockholm tagit del av handlar det om fyra olika upphandlingar av läkartjänster. Kontrakt har förlängts trots att de upphandlade avtalen inte tillåtit det och förnyats flera gånger under flera år.

Bilbränder på olika håll

Polisen rapporterar om en relativt lugn natt i Stockholmsområdet. Under natten har det dock brunnit bilar på några håll. De första bilarna började brinna vid Örby slott i Söderort och sedan fortsatte det med bilbränder i både Skärholmen, Täby och Botkyrka. Vid klockan 01.40 kom också larm om ett personrån på Kungsholmen. Rånaren som av offret beskrevs som narkoman hotade med en mejsel och fick med sig en påse nyinköpta bullar.

– Han var säkert hungrig, säger Albin Näverberg på polisens ledningscentral.

Stora tekniska problem på nya Karolinska

Nya Karolinska sjukhuset öppnade nyligen. Enligt källor till DN har sjukhuset stora tekniska problem som drabbar både patientlarm, telefoni, hissar och IT.

– Det är en tidsfråga innan en patient dör”, säger en källa inifrån sjukhuset till DN.

Hela styrelsen lämnar AIK

ANNONS

Hela styrelsen avgår i fotbollsklubben AIK. Det rapporterar klubben på sin hemsida. Enligt Aftonbladet har det varit kaos i klubbens styrelse sedan våren 2015 då nästan hela aktiebolagets styrelse försvann. Vill du ha koll på mer sportnyheter från Stockholmsområdet veckan tar du del av vår sportreporter Johan Kristensen sportsvep här.

Fullt fungerande cyklar körs på tippen

När kommunala bostadsbolaget Svenska Bostäder rensar ur förråd tar de inte alltid hänsyn till om saker fungerar eller inte. En läsare som tipsade Lokaltidningen Mitt i reagerade på hur ett helt gäng med cyklar kördes i väg till tippen i stället för att tas om hand och skänkas bort.

– Ibland behöver man ta den enklaste vägen, säger Kenneth Claesson, Svenska bostäders distriktschef för innerstaden.

Chans till snöbyar och varning för halka

Det blir mulet i dag och framåt eftermiddagen är det chans till lättare snöfall enligt SMHI. Samtidigt varnar trafiken.nu för lokal ishalka i Stockholm.

Känn fredagspeppen!

Det börjar gå mot helg gott folk. Vill du få koll på vad som händer i helgen runt om i Stockholmsområdet så är det ingen dum idé att besöka våra På Gång-sidor. Här kan du läsa om olika arrangemang och vad det går att hitta på i helgen.

 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.