ANNONS

Morgonkollen: Stora problem i tunnelbanan

Stora problem i morgontrafiken efter omfattande signalfel.
Stora problem i morgontrafiken efter omfattande signalfel.
Mordförsök i Hjulsta, färre turer på gröna linjen i samband med utbyggnad och en lucia med mycket rutin.
Här är några av nattens nyheter och sakerna du behöver ha koll på i Stockholm i dag.
ANNONS

 Stora problem i morgontrafiken

Den som är ute i tunnelbanetrafiken på morgonen får räkna med förseningar på upp till 15 minuter efter ett strömavbrott. Det uppger SL på sin hemsida. Resenärer på såväl gröna som röda linjen drabbas av förseningarna.

P4 Stockholm rapporterar om att problemet med strömförsörjningen nu är avhjälpt men att det orsakar följdförseningar.

Mordförsök i Hjulsta

En man utsattes under natten för ett mordförsök i centrala Hjulsta.

Det var vid fyratiden som polisen anträffade en bil med skotthål vid Hjulsta backar efter att man en kort tid innan det fått in larm från vittnen som hört smällar.

Mannen hade själv uppsökt sjukhus på grund av skottskador och polisen länkar ihop mannen med bilen. Tekniker från polisen är på väg till platsen för händelsen samtidigt som man inom kort ska hålla förhör med den skottskadade mannen. Skadorna bedöms inte vara livshotande men han ska ha träffats med flera skott.

Polisen har ännu inte gripit någon för händelsen, som de rubricerar som mordförsök. Man kommer nu fortsätta sitt arbete med att hålla förhör, samtidigt som man söker vittnen som kan ha relevant information som kan hjälpa dem i rätt riktning. Man undersöker nu om skjutningen kan vara relaterad till andra händelser.

– Vi tittar alltid på om det finns kopplingar i närtid eller längre tillbaka, men det är ingenting vi vet något om än, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid Stockholmspolisen.

 

Färre turer på gröna linjen när t-banan byggs ut

I dag berättar Lokaltidningen Mitt i om landstingets planer på att dra in turer på gröna linjen västerut. Den nya gula linjen från Arenastaden i Solna kommer att använda gröna linjens spår från Odenplan och söderut när t-baneutbyggnaden är klar. Det innebär att färre gröna tåg får plats.

ANNONS

– Mängden människor som reser från västerort klarar sig på de tåg som finns, och skulle enligt våra beräkningar klara sig på något färre tåg än i dag, säger Mårten Frumerie, chef för förvaltningen för utbyggd tunnelbana, om prioriteringen.

Maj-Britt, 87, är inte för gammal för Lucia

Och så här på luciadagen skriver vi om att det blir en överraskning för de boende på Ulrikas gård i Sollentuna när deras kamrater kör eget luciatåg i år för första gången.

– Jag tänkte att jag skulle ställa upp, säger Maj-Britt Schillström, som valdes till lucia. Vid hennes sida i luciatåget går Anna-Britt Hermansson som tärna, 98 år ung.

Läs intervjun och se filmen från Mitt i:s möte med lucia-veteranerna.

Mulet och milt…

blir det i dag enligt prognosen från SMHI. Några minusgrader på morgon och förmiddag byts mot temperaturer över nollan runt lunch och det håller sedan i sig till kvällen.

ANNONS