ANNONS

Morgonkollen: Prostituerade hyr rum i Stockholm via kryphål

Akrivbild.
Akrivbild.
Begränsad framkomlighet på Bergslagsvägen, prostituerade bokar hotellrum i Stockholm via kryphål, och biltjuvar lyckas trots att nycklarna är hemma.
ANNONS

Begränsad framkomlighet efter olycka

Två bilar kolliderade tidigt på morgonen vid järnvägsövergången på Bergslagsvägen, länsväg 275, enligt räddningstjänsten. Ingen person blev skadad men det råder begränsad framkomlighet i båda riktningarna, enligt Trafikverket, som skriver på sin webbplats att trafik mot Hjulsta leds om vid Lunda och får köra genom Spånga.

Prostituerade hyr rum via Booking.com

Hotellsajten Booking.com hyr ut rum till prostituerade på hotell i Stockholm mot hotellens vilja, skriver Dagens Nyheter. I takt med att hotellen skärpt sina kontroller har människohandlare hittat ett kryphål genom att göra rumsbokningar via så kallade tredjepartssajter, som Booking.com. När bokningen väl är gjord vägrar bolaget ta bort den om inte hotellet för polisanmäler. Men hotellet kan inte polisanmäla den prostituerade eftersom den som begår ett brott är den som köper sex, enligt den svenska sexköpslagen. Enligt DN känner sig hotell i Stockholm maktlösa. Nu kritiseras bolaget av hotellbranschen och polisen.

Brand i soprum

Det brann i ett soprum på Terapivägen i Flemingsberg under natten, enligt polisen. Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada men polisen rubricerar händelsen som försök till mordbrand eftersom den okände gärningspersonen riskerat andra personers hälsa.

Stal bil genom att krossa fönster

I natt stals en bil från Stocksund genom att gärningspersonen kastat en sten genom fönstret vid entrédörren, skriver polisen på Facebook. På fönsterbrädan låg bilnycklar som gärningspersonen använda för att ta bilen. I går skedde ett liknande tillgrepp i Sollentuna. Vid båda tillfällena var boende hemma. Polisen tipsar om att undvika att förvara nycklar synliga vid fönster.

Rosenbad: Fyra gripna personer släppta

ANNONS

Fyra personer greps på onsdagsförmiddagen misstänkta för ett intrång vid Rosenbad. Polisen larmades om att vakter vid Rosenbad utsatts för våld och att personer tagit sig in i byggnaden, upp på taket. Ovanför entrén sattes en banderoll upp med budskapet ”Låt kolet ligga”. De fyra personerna släpptes på eftermiddagen men de är fortfarande misstänkta för grovt olaga hot och en av dem även för våld mot tjänsteman.

Inget pridefirande för SD

I samband med onsdagens partiledardebatt, där flera talare tog upp massmordet i Orlande i USA, sa Stefan Löfven att han för första gången i egenskap av statsminister planerar att gå i pridetåget i Stockholm, rapporterar TT. Kristdemokraternas Ebba Busch Thor avslöjade också att hon planerar att gå i tåget. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson säger att partiet ”kan överväga att delta i pridetåget”, samtidigt som han säger att partiet varit utestängt från ”hela pride”. Christian Veltersson, ordförande i Stockholm Pride, säger att det enbart är ”aktörer som delar Stockholm Prides värdegrund” som kan delta.

– Sverigedemokraterna delar inte vår värdegrund, säger han enligt TT.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.