Morgonkollen: Rån i Gubbängen och högre risk för högt blodtryck i innerstan

Personer från Kungsholmen har följts av forskningsteamet som kommit fram till att de som exponeras för stadsluft löper högre risk för högt blodtryck.
Personer från Kungsholmen har följts av forskningsteamet som kommit fram till att de som exponeras för stadsluft löper högre risk för högt blodtryck.
Rånoffer hittades misshandlad på parkering, bara ett av fyra barn får hjälp av socialen och innerstadsbor riskerar att få högre blodtryck på grund av föroreningar.
Uppdatera dig på nattens och morgonens Stockholmsnyheter.

Rånoffer hittades misshandlad på parkering

I går kväll vid halv tio-tiden larmades polisen till Gubbängen. På en parkering hade en person hittat ett misshandlat rånoffer, enligt polisen.

Flera gärningspersoner hade misshandlat brottsoffret, stulit hans plånbok och sedan flytt därifrån i en personbil.

Polisen lyckades ungefär en halvtimme senare stoppa en personbil i Tumba. De fem personerna i bilen greps och är nu misstänkta för rånet.

Verkstad i brand i Alby

Strax efter klockan 19 i går kväll larmades räddningstjänsten till en verkstad i Alby. Albyvägen spärrades av mellan centrum och en bensinstation under släckningsarbetet.

En timme och 45 minuter senare var branden släckt, men räddningstjänsten fortsatte med efterarbetet. Det finns ingen misstanke om brott.

Bilist körde in i husfasad – och smet

Strax innan klockan 19 i går krockade en bilist med ett bilsläp och en husfasad på Lindhagensplan på Kungsholmen. Därefter smet bilisten, men polisen har lyckats identifiera honom.

Nu misstänks bilisten för olovlig körning, vårdslöshet i trafik och smitning från trafikolycka.

Rabatt när byggherrar river byggnader

Byggherrar som river byggnader i Stockholm för att bygga nya kompenseras för rivningskostnaderna. Det rapporterar SvD. Byggherrarna får en nedsatt tomrättsavgäld, något som nu kritiseras av tjänstemän på stadsbyggnadskontoret.

Risk att få högt blodtryck i Stockholmsluften

En ny studie vidar att lång exponering av luftföroreningar ökar risken för högt blodtryck. Det rapporterar SvD. Forskarna har i studien följt över 40 000 personer i fem länder, bland andra Kungsholmsbor och en grupp från en kranskommun i länet.

Bara vart fjärde barn får hjälp av socialen

I våras kom en utvärdering av socialtjänsten i Stockholms stad. Den visade att 67 procent av barnen som utretts av socialtjänsten fick hjälp år 2011. Förra året var det endast knappt 26 procent som fick hjälp.

Men ingenting har hänt sedan utvärderingen kom, skriver DN Stockholm.

– Stockholms stad har lagt ner hundratusentals kronor på utvärderingen, men varken presenterat eller använt den, säger Tore Svendsen som arbetar på Socialhögskolan och som tog fram rapporten, till DN Stockholm.

Solchans i eftermiddag

Efter en mulen morgon kan solen visa sig för stockholmarna senare i dag, enligt SMHI:s väderprognos.