Morgonkollen: Rån, bråk och blåsigt väder

Det väntas blåsa friska vindar i Stockholm i dag.
Det väntas blåsa friska vindar i Stockholm i dag.
En bensinstation rånades i går kväll av maskerade män, i dag fylls Gömmareskogen med orienterare och det förväntas bli blåsigt i länet när en klass 1 varning har utfärdats.

 

Rån i Botkyrka

En bensinstation rånades i går vid 17:30 i Botkyrka av flera maskerade män. I samband med rånet har en kund och två av stationens personal blivit slagna av rånarna, men ingen ska ha fått såpass allvarliga skador att de behövt sjukhusvård.

Vittnen har hörts på plats och övervakningsfilm har säkrats, om eller vad rånarna kommer över finns just nu ingen uppgift om.

Bråkigt i Upplands Väsby

Polisen fick larm vid 19:37 att ungdomsgäng bråkade med en väktare i Upplands Väsbys centrum, de ska även ha slängt både sten och smällare mot väktarens bil. Polispatrull på plats kontrollerar och indentifierar ett 10-tal personer, flera av dem är minderåriga och lämnas över till sina vårdnadshavare.

Anmälan om snatteri, olaga hot och skadegörelse skrivs.

Personer sprang mellan motorvägsfiler

Enligt uppgift till polisen ska flera mörkt klädda personer befunnit sig på motorvägen mellan Kallhäll och Jakobsberg i går kväll. Bilar ska ha varit nära att köra på dem när de sprungit mellan filerna.

Inga större händelser under natten

Enligt polisen ska inga större händelser ha skett i länet under natten.

– Det inget som sticker ut, utan har varit en vanlig fredagsnatt, säger polisens presstalesman Eva Nilsson.

Sportevent i helgen

I dag är det dags för Barncancerfondens, Run of Hope, 100 lopp arrangeras i hela landet och 35 av dessa går i Stockholms län. Bland annat i Upplands Väsby, Tullinge, Danderyd, Hässelby, Norra Ängby, Värmdö och Vallentuna.

Under helgen är det också dags för 25manna, som är en av världens största stafetter. På söndagen är det individuell tävling med cirka 3500 löpare. Orienteringen kommer att vara i norra delarna av Gömmarskogen, Huddinge, med start i Kungens kurva.

Mulet och blåsigt i Stockholm

En klass 1 varning har gått ut efter att ett högtryck ligger över norra Skandinavien och ett lågtryck närmar sig från sydost. Det gör att det kommer bli blåsigt under dagen och kulingvarningar är utfärdade för bland annat stora delar av Östersjön.

Mycket moln och eventuellt någon skur kan också förekomma, temperaturen kommer ligga runt 8-9 grader, enligt SMHI.