ANNONS

MORGONKOLLEN: Man rånad och knivskuren

Morgonkollen, söndag.
Morgonkollen söndag.
En person rånades och knivskars i Kärrtorp, kriminalvårdare överfölls av häktad och Oliver från Lidingö gjorde succé i Talang. Här är kvällens och nattens nyheter.
ANNONS

Rånad och knivskuren i Kärrtorp

En man i 30-årsåldern blev tidigt på söndagsmorgonen rånad och i samband med det knivskuren. Nu vårdas han för allvarliga skador, det rapporterar Sveriges radio.

Det var tidigt på morgonen som två maskerade män genom hot tvingade mannen att ta ut pengar från en bankomat och lämna över till dem. Efter att han gjort det knivskar de mannen innan de lämnade Kärrtorp med ett tunnelbanetåg.

Polisen hade vid niotiden på morgonen ännu inte gripit någon men hoppas kunna spåra rånarna med hjälp av övervakningskameror.

Kriminalvårdare överfölls i häktet

En intagen på häktet i Sollentuna överföll en kriminalvårdare under lördagen, det berättar SVT Nyheter.

Det var i samband med en kontroll av dörrar och fönster som en intagen på häktet attackerade en vårdare med slag. Den intagne ska sedan ha försökt få tag i kriminalvårdarens batong men inte lyckats med det. De två kriminalvårdarna som utförde kontrollen larmade efter hjälp och då kunde situationen lugnas ned.

– Vi har har startat en intern utredning av händelsen men också gjort en polisanmälan för en polisutredning, säger ställföreträdande häkteschefen Per Larsson till SVT.

Möt nya Lidingöbor

Hundratals människor från olika delar av världen har kommit till Lidingö de senaste åren. De har flytt från krig och oroligheter och har alla olika bakgrunder. Men de drivs av drömmar och framtidstro. Möt några av dem i det här reportaget.

Oliver gjorde succé i Talang

Och vi stannar på Lidingö, Oliver Rytting är tolv år gammal och nu klar för semifinal i underhållningsprogrammet talang. Hans version av Kiss-låten ”Heaven’s on fire” satte delar av juryn i extas. Till Mitt i säger Oliver Rytting att han inte var nervös.

– Nej, det var roligt!

ANNONS

Ännu en dag med vårvärme

I dag kan kvicksilvret i termometern leta sig hela vägen upp till 17-strecket om allt vill sig väl. Soligt med växlande molnighet och västlig vind, lyder SMHI:s prognos för östra Svealand.