ANNONS

Morgonkollen: Risk för trafikkaos i city

Vasagatan stängs för motortrafik på grund Nobelfirandet. Arkivbild.
Vasagatan stängs för motortrafik på grund Nobelfirandet. Arkivbild.
Under Nobelfestligheterna i konserthuset stoppas handeln på Hötorget.
Under Nobelfestligheterna i konserthuset stoppas handeln på Hötorget.
Nobelfestligheter kan slå knock på city, jätteslagsmål vid Fridhemsplan, unikt ljudmaterial om spädbarnsmord, storbrand i Vallentuna.
ANNONS

Ta tunnelbanan under Nobelfirandet

På grund av avspärrningarna runt Nobelprisutdelningen idag lördag kan det bli bökigt att ta sig fram i centrala Stockholm, både för kollektiv- och fordonstrafik.

Ungefär klockan 12 börjar förberedelserna för Nobel utanför konserthuset. Hötorget förvandlas till bilparkering och handeln är inställd.

Kungsgatan mellan Vasagatan och Sveavägen stängs av för motortrafik från omkring klockan 14.00 och fram till klockan 18. Sveavägen, främst mellan Kungsgatan och Sergels torg, kommer att stängas av kortare perioder.

Fordonstrafik i områdena kring konserthuset, Gamla stan, Kungsträdgården, Norrmalmstorg, Vasagatan och Tegelbacken bör undvikas.

Polisen uppmanar resande att i möjligaste mån använda tunnelbana i innerstan. All busstrafik i det aktuella området berörs från omkring klockan 12.00. För information om ändrade tider för lokaltrafiken, se sl.se.

Jätteslagsmål vid Fridhemsplan

Ännu är ingen gripen efter jätteslagsmålet vid Fridhemsplan som utbröt vid midnatt natten till lördagen.

Närmare ett 100-tal personer från olika grupperingar slogs utanför en krog. När polisen kom till platsen avvisade de ett 20-tal personer. En man fick föras till sjukhus med ansiktsskador.

ANNONS

Det kan ha handlat om ett uppgjort slagsmål mellan anhängare till idrottsklubbar.

– Men det är inget som vi kan uttala oss om i dagsläget, säger Eva Nilsson, pressinformatör vid polisen, region Stockholm.

Storbrand i Vallentuna

35 brandmän från fem stationer ryckte ut till en storbrand på Fabriksvägen i Vallentuna vid 04-tiden på lördagsmorgonen. Väktare hade larmat.

Garagedelen i en 800 kvadratmeter stor industribyggnad stod i lågor. Rökdykare gick in och k0nstaterade att branden börjat i ett klädförråd.

Inga människor kom till skada och branden var under kontroll klockan 05.23.

Spädbarnsmordet i Upplands-Bro

En liten flicka, bara några timmar gammal, hittades mördad i en gångtunnel i Brunna 2002. Än i dag är hennes död en gåta. Mitt i har uppmärksammat mordfallet som skakade hela Sverige och Upplands-Bro i ett reportage i flera delar.

Vi har pratat med vittnet Mikael som hittade kroppen, kistbäraren Stig som bar flickan till sista vilan och poliserna Sture och Hans som fortfarande inte släppt fallet. Hör de berätta i ett unikt ljudmaterial

Regn och blötsnö

SMHI:s prognos för Stockholms län: Snöfall, noll eller någon minusgrad. Längst i söder regn eller blötsnö som upphör tillfälligt i natt men fortsatt mulet, 0-2 plusgrader. Svag vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tensta Rinkeby direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.