ANNONS

Morgonkollen: Se upp för vägarbeten vid Slussen

Nu har trafiken vid Slussen lagts om, på grund av ombyggnationen.
Nu har trafiken vid Slussen lagts om, på grund av ombyggnationen.
En lägenhet brann i Sundbyberg, en ledig polis grep in mot klottrare i Vallentuna och i Nacka filmades en bilist i samband med en olycka. Detta är några av gårdagskvällens händelser runt om i länet.

I dag gäller det även att vara vaksam om du ska ut i trafiken - flera trafikomläggningar har skett vid Slussen, tvärbanan och vid Södertäljebron.
ANNONS

Ledig polis upptäckte klottrare

Tre klottrare blev påkomna av en ledig polis vid stationen i Kragstalund i Vallentuna vid 23-tiden på söndagskvällen. När polisen kom dit hade två misstänkta klottrare smitit men en anmälan upprättades om skadegörelse.

Ovanligt många bilbränder i natt

Fyra bilar brann i Rågsved och ett par stycken i Sollentuna. Förutom detta inträffade även bilbränder i Hagsätra, Botkyrka och Södertälje i natt.

Det rapporterar Storstockholms räddningscentral samt polisen.

Enligt Albin Näverberg på polisen är detta ovanligt många bilbränder på en kväll.

– Men vi vet inte vad det beror på, säger han.

Inbrott upptäcktes med övervakningskamera

En person greps efter att personalen på ett bilföretag i Länna upptäckt ett pågående inbrott via övervakningskameran. Händelsen inträffade strax före klockan 23 på söndagen på Fräsarvägen.

ANNONS

Vakter grep person i Kista

En person misstänks för våld mot tjänsteman efter tumult vid Kistas tunnelbana vid 21-tiden på söndagskvällen.

Ett bråk uppstod när vakter skulle gripa en person. Enligt polisen kom många ungdomar dit och lade sig i vakternas arbete.

Lägenhet brann i Sundbyberg

En lägenhet brann vid Skidbacken i Sundbyberg strax före klockan 21 på söndagen. Enligt polisen var branden fullt utvecklad och lågor kunde ses slå ut från fönstret. Branden kunde släckas kort efter att brandkåren anlänt och inga personer ska ha skadats.

Bilist filmades vid olycka

Polisen blev larmad till en trafikolycka på Talluddsvägen i Björknäs i Nacka vid 19-tiden på söndagskvällen. När polisen kom dit ska det ha varit stökigt på platsen, ett elskåp var skadat och först trodde polisen att föraren smitit.

Men sedan visade det sig att bilisten filmats och att en person som utgav sig för att vara passagerare i själva verket hade kört bilen. Denne fick följa med polisen för provtagning och är nu misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

Slussentrafiken dirigeras om

Helgens trafikstockning vid Södertäljebron, efter en olycka natten till midsommarafton, kan hålla i sig. Bron väntas vara avstängd i södergående färdriktning i ytterligare två veckor till. Detta påverkar även busstrafiken i viss mån.

Vad gäller kollektivtrafiken är det just nu sommartidtabellen som gäller. Nu har även busstrafiken vid Slussen lagts om, i och med ombyggnationen. Katarinavägen har stängts av och bussarna går i stället via Folkungagatan och Medborgarplatsen genom Söderledstunneln till nya hållplatser på Södermalmstorg vid Slussen.

Slussenbygget påverkar även cyklister som tar sig fram på Katarinavägen. De uppmanas att leda cykeln vid Slussen, på grund av trånga passager.

Från och med i dag är även tvärbanan avstängd mellan Solna station och Alvik fram till den 14 augusti, på grund av signalarbeten.

Ta fram badkläderna

Du kan behålla sommarkänslan från midsommarhelgen. Värmen håller i sig även i dag, dock med lättare molnighet i eftermiddag. Upp till 22 grader under dagen och sol som lyser upp måndagskvällen.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.