Morgonkollen: Stängd simhall och grammisregn

5238-stockholm
Under dagen väntas det mulna på.
Grammis till flera Stockholmsartister i går kväll. Och simhallen i Upplands-Bro håller stängt på grund av gårdagens bråk.

Trots att sportlovet lockar många till simhallarna, håller simhallen i Upplands Bro stängt idag på grund av bråk och stök i går som Mitt i berättade om. Idag rapporterar radio P4 att simhallen väljer att hålla stängt under dagen.

81 gripna

I övrigt rapporterar polisen om en lugn natt. 81 gripanden har gjorts i Stockholm under natten. En bilbrand rapporteras från Brottby klockan 22.40 i går kväll.

Lurade försäkringskassan på tre miljoner

De senaste åren har Försäkringskassan krävt tillbaka pengar 1500 personer i Stockholm län. Mitt i berättar om Sollentunabon som misstänkt för att lurat Försäkringskassan på tre miljoner kronor. Mannen uppgav att han hade en svår whiplashskada men utredning visade att han obehindrat åkte skridskor, tvättade bilar och körde röjsåg.

Moskéer får inte ha kameraövervakning

Moskéer i Stockholm utsätts ofta för hot och rasistiska attacker. Många skulle känna sig tryggare med kameraövervakning. Men nu sätter Länsstyrelsens regler stopp för det, rapporterar Radio P4.

– Många medlemmar har kommit till mig för att berätta att de är oroliga och rädda och de säger att vi måste utöka säkerheten och vidta vissa åtgärder, säger Mahmoud Khalfi, imam vid moskén på Södermalm till radiokanalen.

Prisregn över artister

I går var det festligt när årets Grammisgala hölls. Flera priser gick till Stockholmsartister. Zara Larsson från Enskede knep titeln årets artist.  Magnus Uggla, Danderyd fick Hederspriset , Cherrie, Rinkeby fick priset Årets hiphop soul för albumet Sherihan.

Klar morgon mulnar

Och sist vädret. Nu på morgonen börjar dagen med klart väder. Stockholmshimlen förblir klar under förmiddagen. Vid tiotiden väntas det mulna på för att bli riktigt molnigt på eftermiddagen. Temperaturer mellan 2 och som varmast 6 grader, spår SMHI.