ANNONS

Morgonkollen: skarvmassaker och Nobelkritik

Skarvmassaker på Värmdö, Liberalerna och Vänsterpartiet ryter ifrån om Nobel Center och årets största shoppingdag är kommen. Här är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

 

Massaker på skarvar på Värmdö

150 skarvbon har förstörts och 75 skarvar dödats på tre skärgårdsöar inom Värmdö kommun, det rapporterar SVT Stockholm. Enligt en anmälan som kommit in från Skärgårdsstiftelsen hade man hittat flera avsågade grenar där fåglarna byggt bon. Man hade även påträffat vad som beskrivs som en massaker på fågelungar samt flera fåglar upphängda i träden.

Liberalerna och Vänsterparitet ryter ifrån om Nobel Center

Tidigare i veckan kunde Mitt i rapportera om att 180 miljoner kronor ska satsas på Nobel Center. Nu ryter både Liberalerna och Vänsterpartiet ifrån.

– Det är helt orimligt att kostnaderna skenar så här, säger Lotta Edholm (L) till SVT Nyheter, som menar att Stockholmarna utsätts för en utpressningssituation när bygget kräver mer och mer pengar.

Även Vänsterparitet tycker att investeringen är helt felriktad som menar att pengarna borde satsas på ytterstan.

S kräver granskning av Nya Karolinskas konsultberoende

Mitt i har tidigare rapporterat om att S krävt ett krismöte efter att en toppchef hoppat av. Idag skriver DN Stockholm att S kräver att sjukhusets konsultberoende granskas efter avslöjanden i radioprogrammet Kaliber. Det hela handlar om att konsultföretaget Boston Consulting Group inför en såkallad ”värdebaserad vård” i samband med flytten av sjukhuset. Modellen är oprövad i större skala och Läkarföreningen menar att det saknas bevis för att den ska utlova resultat, och att den inte utgår från patientens bästa.

ANNONS

Shoppingens nya högtid är kommen 

Den amerikanska Black Friday har verkligen fått fart i Sverige. Mitt i skriver idag att var tredje handlare inom sällanköpsvaror satsar på dagen i år. Elgiganten räknar med att 2016 är året då black friday går om juldagen som årets största försäljningsdag. Här kan du se Mitt i:s film där du lär dig allt du behöver veta om dagen.

Räkna med tung trafik vid Friends Arena

Den årliga Sweden International Horse Show drag igång på Friends Arena idag och fortsätter hela helgen. P4 Stockholm skriver att mycket trafik, även tunga fordon, är att vänta både innan, under och efter tävlingarna.

Artister redan klara för Summerburst 

Arrangörerna bakom Summerburst visar prov på en rejäl framförhållning, de första artisterna är nämligen redan bokade. Festivalen avslöjar att de svenska musikgiganterna Axwell och Ingrosso samt DJ:n Tïesto kommer uppträda, skriver Aftonbladet. 

Och vädret då?

Vädret kommer hålla sig runt några plusgrader, och vid lunchtid förväntas det komma en skvätt regn.

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.