Morgonkollen: Man skjuten till döds

Morgonkollen, söndag.
God morgon, Stockholm.
Mord på 25-årig man, stora journalproblem på länets förlossningsavdelningar – och många Stockholmare sover dåligt.
Här är morgonens rubriker.

Man ihjälskjuten – fem personer till förhör

En skottskadad man kom på söndagskvällen in till Karolinska sjukhuset i Solna. Han avled senare av sina skador.

Brottsrubriceringen är mord. Men polisen är förtegen kring händelsen och var någonstans skjutningen ska ha skett.

– Vi går inte in på brottsplats i nuläget. Det jag kan bekräfta är att en man född 1991  har avlidit. Vi har hämtat in fem personer till förhör och håller nu på att bygga bilden av vad som hänt, säger Carina Skagerlind vid Stockholmspolisens mediecenter till Mitt i Stockholm på måndagsmorgonen.

Den man som avled kom med bil till Karolinska vid 20-tiden igår kväll. Bilen har tagits i beslag. Under måndagen kommer polisen att arbeta med att säkra teknisk bevisning och försöka få tag i eventuella vittnen.

Aftonbladet har uppgifter om bakgrunden till mordet. Enligt källor till tidningen ska ett flertal, för varandra bekanta, män stämt träff i Sundbyberg på söndagskvällen. Skjutningen ska ha koppling till mordförsöket i Fagersjö i lördags.

Uppgifterna kommenteras inte av polisen.

– Ryktesspridning varken dementerar eller bekräftar jag. Det viktiga nu är att försöka få in information från vittnen och det är därför som vi försöker hålla tillbaka med spekulationer, säger Carina Skagerlind.

Problem med journalsystemet på BB

Stockholms förlossningsmottagningar har rejält strul med journalsystemet. Natten till måndag låg systemet helt nere för andra natten i rad, skriver Aftonbladet.

Systemet överför information om den gravida kvinnan och bebisen mellan mödravården och förlossningen. När det inte fungerar kan konsekvenserna bli allvarliga. ”Det kan i värsta fall vara direkt livshotande för bebisen”, säger en barnmorska till Aftonbladet.

Stockholms kvinnor sover dåligt

Hur sov du i natt? SVT Stockholm har sammanställt Folkhälsomyndighetens statistik från den årliga hälsoenkäten. Den visar att 34 procent av Stockholmarna har sömnsvårigheter. Kvinnor är värst drabbade, 38 procent svarar att de har svårt att sova. Bland männen är andelen 29 procent.

Trafikläget

Det är trångt i morgontrafiken på i Södra länken och det finns risk att någon eller några infarter måste stängas på grund av mycket trafik. Infarterna från Gullmarsplan och Värmdöleden är hårdast belastade, rapporterar P4 Stockholms trafikredaktion. 

SL har inte inrapporterat några större störningar i kollektivtrafiken.

Och så vädret…

Det blir en mulen start på veckan, men från lunchtid och under eftermiddagen finns solchanser.