Morgonkollen: skjuten man hittad i Rissne

5238-stockholm
Morgonkollen
En person skjuten i Rissne och våldsbrottet i Barkarby i går var grov våldtäkt, här är söndagens Morgonkoll.

Ung man sköts i ansiktet

Flera personer ringde in till polisen om att de sett en skadad person i Rissne centrum. Larmet kom till polisen klockan 22.00 på lördagskvällen. En ung man ska enligt Aftonbladet blivit skjuten i ansiktet, men ingen ska ha larmat om någon skottlossning.

– Det är flera inringade som sett ett stort antal personer i centrum. Ingen har hört att det smällt, ingen har sett vad som hänt, säger Carina Skagerlind på polisen, till Aftonbladet.

Den skjutna mannen uppges vara allvarligt skadad och har opererats under natten. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord eller dråp.

Två kvinnor utsattes för grov våldtäkt

Under lördagen arbetade polisen med att undersöka en brottsplats i Barkarby efter ett misstänkt våldsbrott. Vad det rörde sig om för brott ville polisen däremot inte gå ut med under dagen.

Nu bekräftar polisen att två kvinnor utsatts för grov våldtäkt natten mot lördagen. De två kvinnorna åkte med vad de uppfattade som en svarttaxi, men chauffören körde dem inte dit de ville. I stället kördes de till en för dem okänd plats och utsattes för grov våldtäkt av chauffören och ytterligare en person.

Störst befolkningsökning i Stockholm

Stockholms län stod för 26 procent av hela landets befolkningsökning under 2016, enligt Statistiska centralbyrån. Storstadskommunernas befolkning ökar som vanligt mest, Stockholm ligger i täten och ökade med drygt 12 000 invånare förra året.

Läs mer: Störst befolkningsökning i Stockholm

Åk på semmelutflykt

På tisdag är det dags för fettisdagen, men passa på att ta en semmelutflykt redan i dag. Allt om Stockholm tipsar om var du hittar de mest spännande semlorna: Åk på semmelutflykt.

Mulet väder

Det blir en mulen söndag i Stockholm och temperaturen ligger på några plusgrader under dagen för att till kvällen gå ner mot nollan.