Morgonkollen: Man sköts i benet

Detalj ur Ulrika Linds arkivbild från Skärmarbrinks tunnelbanestation
Mannen sköts i benet vid Skärmarbrinks tunnelbanestation.
En man sköts i benet vid Skärmarbrinks tunnelbanestation under tisdagskvällen. Han fördes till sjukhus med ambulans.

Man skjuten i Skärmarbrink

Vid klockan 20.30-tiden på tisdagskvällen sköts en man i ena låret vid Skärmarbrinks tunnelbanestation. När polisen kom till platsen fann de mannen som fick föras till sjukhus med ambulans.

En förundersökning om grov misshandel har inletts.

– Det har gjorts en teknisk undersökningen men vi har ingen gripen, säger Kjell Lindgren på polisens mediecenter.

Se när danske tränaren snackar svenska

Hammarby fotbolls nye danske tränare, Jakob Michelsen, gjorde sin första träning med klubben igår. Och det visar sig att han redan nu har ett svenskt favoritord.

Kris på akuten

Det råder kris på Stockholms akutsjukhus, rapporterar DN. Personal berättar om hur patienter fått vänta i 40 timmar på akuten.

Bristen på vårdplatser pekas ut som den främsta bristen. Enligt DN hade Stockholms sjukhus 250 färre vårdplatser i år jämfört med förra jul- och nyårshelgen.

– Vi är först och främst bekymrade över patientsäkerheten, säger en läkare på SÖS-akuten till DN.

Läs Mitt i:s granskning av de ökade köerna inom akutsjukvården.

SSU-ordförande tog taxi från Sälen till Stockholm

När SSU:s ordförande Philip Botström skulle ta sig hem från konferensen Folk och Försvar tog han taxi från Sälen till Stockholm, skriver Aftonbladet.

Enligt pressekreteraren Pavlos Cavelier Bizas gick resan på 7 900 kronor. Han påstår att Botström var tvungen att åka taxi tillbaka till ett möte, då det inte fanns några andra färdsätt.

Philip Botström kommenterar resan på Twitter:

”Eftersom jag reste ensam, sent på kvällen/natten gjordes bedömningen att taxi var det säkraste och mest effektiva sättet för mig att färdas tillbaka till Stockholm på.”

Väder: Blåsig eftermiddag 

Vädret på onsdagsförmiddagen blir förhållandevis milt med några minusgrader. Under eftermiddagen, däremot, börjar det blåsa rejält i kombination med snöfall. SMHI utlyser en klass ett-varning för hårda vindar.