ANNONS

Morgonkollen: Två män sköts till döds i Kista

polis
Polisen körde de skjutna männen till sjukhus.
Det har varit en våldsam natt i Stockholmsregionen. Två män i 20-årsåldern sköts till döds i Kista. Dessutom knivhuggs en man i ryggen i Jordbo, Haninge.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Två män i 20-årsåldern sköts i Kista i går kväll. Strax efter klockan 22 på onsdagskvällen fick polisen larm om att två personer skottskadats på Själlandsgatan i Kista. Polisen var på plats före ambulans och körde själva de båda männen till sjukhus i polisbilen.

– De avled båda två på sjukhuset. Den ene strax efteråt och den andre lite senare på natten, säger Lars Byström, presstalesperson vid polisen.

Polisen har inlett en förundersökning om dubbelmord. Ingen är gripen.

Enligt uppgifter i Aftonbladet ska två personer ha setts springa från platsen efter händelsen och försvinna i en silverfärgad bil.

– Det är den typ av detaljer som vi vill att människor hör av sig med. Har man sett eller hört något hör man av sig till oss på 114 14, säger Lars Byström.

Finns det kopplingar till tidigare skjutningar i området?

– Det är svårt att säga, men vi tittar på vad det kan finnas för kopplingar, säger Lars Byström.

Mitti har tidigare skrivit om att 10 procent av morden förra året skedde i Järva. Senast i december sköts två personer till döds i Rinkeby. En 23-årig man sköts till döds i Kista i somras. Och i tisdags morse mördades en man och en kvinna i Hallonbergen.

Man knivhuggen i ryggen i Jordbro

Strax före midnatt fick polisen larm om att en person blivit knivskuren i Jordbro. Ens tund senare blev en polispatrull invinkad av en man som uppgav att han blivit knivhuggen i lår och rygg. Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

ANNONS

Polisen spanade efter gärningsmannen med hundpatrull och knackade även dörr i området. Ingen misstänkt är gripen. Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord.

Få vill öppna sina hem för flyktingar

Stockholms stad ville ta hjälp av Stockholmarna för att lösa bostadskrisen för nyanlända. Mot ersättning vill man få Stokholmarna att öppna sina hem och hyra ut rum till flyktingar som fått uppehållstillstånd. Men Mitti:s genomgång visar att det är få som har nappat på erbjudandet. 270 ansökningar har kommit in totalt, varav 51 har lett till färdiga kontrakt. De flesta som vill hyra ht bor på Södermalm, tätt följt av Spånga/Tensta. I övriga innerstan är intresset svalt.

Var beredd på slask

Enligt SMHI:s prognos kan det komma lite regn nu på morgonen. Under dagen blir det några plusggrader så det gäller att ställa in sig på en gråslaskig dag. Men till helgen utlovas stor sol.