ANNONS

Morgonkollen: Skott sköts in i lägenhet

Skottlossning mot lägenhet i Rinkeby, inställda avgångar på Lidingöbanan, rekorddyr målning och sol.
Det är några av nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Skott sköts in i lägenhet i Rinkeby

Vid 4.15-tiden fick polisen larm om en skottlossning vid Vimmerbyplan i Rinkeby.

– Någon eller några sköt in genom ett fönster i en lägenhet. Ingen skadades, säger Carina Skagerlind vid Polisens mediecenter.

Grannen, som slog larm, hörde en bil åka därifrån.

Polisen utreder grovt olaga hot och vapenbrott. Spårning med hundpatrull gav inget resultat. Ingen har gripits för brottet vid 06.30-tiden. Platsen var då fortfarande avspärrad för teknisk undersökning.

Polisen har pratat med vittnen till skottlossningen, men vill inte gå ut med mer information på grund av förundersökningssekretessen.

 

Rekorddyr målning såldes för 38 miljoner

En tavla av den ryska målaren och grafikern Kandinsky slog prisrekord i går kväll vid Stockholms Auktionsverk. Prislappen på målningen Kreis u. Fleck blev drygt 38 miljoner kronor, skriver SVT.

ANNONS

– Det högsta klubbade priset i svensk auktionshistoria, säger Niclas Forsman, vd för Stockholms Auktionsverk, till SVT.

 

Inte lika halt på vägarna

I går var det väldigt halt på vägarna. I dag är det betydligt bättre, rapporterar P4 Stockholms trafikredaktion. Det är också polisens uppfattning.

– Det har inte varit lika halt i natt eller på morgonen så det har varit något speciellt med trafikolyckor eller avåkningar, säger Carina Skagerlind vid Polisens mediecenter.

Trafikverket varnar dock fortfarande för risk för besvärligt väglag på vissa sträckor i länet, framför allt norr om Stockholm. Det handlar till exempel om E4:an norr om Solna och E18.

 

Avgångar inställda på Lidingöbanan

Flera avgångar på Lidingöbanan är inställda nu på morgonen – både mot stan och ut på ön – på grund av vagnfel. Det gäller till exempel avgångarna 7.13, 08.03 och 08.53 från Gåshaga brygga till Ropsten. Här hittar du mer information.

SL rapporterar inga andra större störningar i trafiken.

 

Tjuvar körde in i matbutik

En matbutik på Nymärsta torg i Märsta blev utsatt för en smash- and grab-kupp vid 4.30-tiden.

– De lämnade platsen efter några minuter med gods i bigbags, oklart vad. Vi spanar fortfarande i området, säger Carina Skagerlind vid Polisens mediecenter vid 06.30-tiden.

Tjuvarna lämnade kvar en bil på platsen som ska bärgas för teknisk undersökning. Polisen utreder grov stöld.

 

Solen tittar fram

Solen kommer att skina över Stockholm i dag, enligt SMHI:s prognos. Den kommer dock samsas med moln under större delen av dagen. Temperaturen kommer att ligga mellan 1 och 4 plusgrader.