ANNONS

Morgonkollen: Skottlossning i Åkersberga

Polisens tekniker spärrar av
Arkivbild.
Tomhylsor hittades i Åkersberga - men ingen misstänkt eller skadad. En gammal mina flöt in till land i Haninge skärgård och det väntas klart till halvklart väder. Här får du koll på nyhetsläget i Stockholm.
ANNONS

En person till förhör efter skotten

Sent på söndagskvällen ska någon ha avlossat skott i bostadsområdet Smedby i Åkersberga. Flera personer ringde till polisen under kvällen och berättade att man hört smällar och på plats kunde polisen hitta tomhylsor, men ingen skadad person. Vittnen på plats har hittat kulhål i väggen till ett bostadshus berättar vittnen för SVT Nyheter. En person togs under kvällen in till förhör.

Gammal mina hittad i skärgården

En misstänkt mina hittades i Haninges skärgård. ”Den ligger och kluckar söder om en båtbrygga och utanför en sandstrand där man brukar bada om sommaren. Den är gammal och rostig” säger en boende i området till Aftonbladet.

Brand i bostadshus

I Hässelby utbröt en brand under söndagen. Den ska ha startat i källaren till ett bostadshus på Aprikosvägen och rök spred sig i fastigheten. En person fick föras till sjukhus efter att ha fått i sig brandrök. En förundersökning om mordbrand är inledd, enligt P4 Stockholm.

Kvinnor sjukare av sina jobb

Anmälningarna om arbetssjukdomar bland kvinnor i Stockholms län har ökat med 30 procent på fem år, skriver P4 Stockholm. ”Bristen på personal har ökat. Bemanningen är mycket, mycket tightare idag” säger sjuksköterskan Ingrid Allerstam på Karolinska i Solna till kanalen.

Väder

Vädret idag blir klart till halvklart med ett par minusgrader. Ost eller nordostlig vind som vid kusten blir frisk.