Morgonkollen: Skottlossning i Hässelby och flera bilar i krock på E4:an

stadshuset
Morgonkollen.
Två bilar besköts i Hässelby villastad under natten, fem bilar i krock på E4:an vid Gröndal på morgonen och regnig fredag.
Det är några av nattens och morgonens händelser i Stockholm.

Skottlossning i Hässelby

Strax efter midnatt hörde flera personer i Hässelby villastad av sig till polisen efter att ha hört skottlossning i området. När polisen kom till platsen hittades tomhylsor på en parkeringsplats vid ett bostadsområde och flera av de parkerade bilarna hade kulhål.

– Vi hittade två personbilar med skottskador som är bärgade för teknisk undersökning. Vi har en del vittnesuppgifter som vi ser över nu, men vi har ingen misstänkt eller gripen, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen.

Polisen har inlett en förundersökning om grovt olaga hot och vapenbrott.

– Det har inte kommit till vår kännedom att det finns några skadade, säger Mats Eriksson.

Kritik från flera håll eller Moderat-uttalande

Delmon Haffo, moderat politiker i Salem och digital kommunikatör för partiet, fick sparken efter att han kallat ministern Annika Strandhäll för ”hora” i en direktsänd webb-tv-sändning. Han avgick också från alla sina politiska uppdrag i Salem.

På filmklippet när han gör uttalandet hörs flera personer skratta. Nu rasar Moderatkvinnornas tillförordnade ordförande Maria Rydén över det, enligt Aftonbladet. 

– Jag tycker att det är lika oacceptabelt. Det är väldigt tråkigt att ingen har civilkurage att säga ifrån, säger Maria Rydén, tillförordnad ordförande i Moderatkvinnorna till Aftonbladet.

Enligt Erika Ullberg (S), oppositionsråd i Stockholms läns landsting, finns det en kultur av rå ton bland de unga på moderaternas kansli.

– Det här är inte enstaka tillfällen utan vi märker av en kultur och en rå ton framför allt unga på moderaternas kansli, säger hon till Mitt i.

Flera bilar inblandade i olycka

En stor trafikolycka har inträffat på E4:an i höjd med Gröndal vid 06.30 på fredagsmorgonen. Flera bilar är inblandade i olyckan som inträffat i norrgående riktning.

– Trafiken flyter förbi ganska sakta, säger Sven-Erik Olsson, vid polisens länskommunikationscentral.

Glöm inte paraplyet

Det blir en regnig fredag. Enligt SMHI:s prognos ser det ut att regna större delen av dagen, så glöm inte paraplyet. Men efter regn kommer sol: SMH lovar sol både lördag och söndag.