ANNONS

Morgonkollen: Skottskadad man stoppades på E4

Plastband med texten Polis Avspärrat.
Två män skottskadades i Upplands Väsby på onsdagskvällen.
Två män sköts i Upplands Väsby, ingen är gripen för våldtäktsförsöket i Järfälla och soliga minusgrader övergår till mulet och plusgrader.
Här är nattens och morgonens nyheter.
ANNONS

Två män sköts – stoppades på E4:an

Efter att ha ryckt ut på ett larm om skottlossning i Fresta, Upplands Väsby klockan 21.03 igår kväll, stannade polisen en förare vid Norrtull. Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen skottskadad i ryggen och sa att han hade kört en annan man till sjukhus, som skottskadats i huvudet.

– Vi fick uppgifter om en vit bil som färdades i hög hastighet på e4:an söderut och som körde runt inne på karolinska, säger Sven-Erik Olsson, polisens ledningscentral.

Polisen kunde bekräfta att en skottskadad man var på Karolinska. Mannen som vårdas på sjukhus ska vara allvarligt skadad men mannen som påträffades i norrtull hade bara lindringare skador.

Händelsen utreds som försök till mord och flera vittnen har hörts. En man fördes till förhör på onsdagskvällen men släpptes senare. Polisen har ingen misstänkt gärningsman.

En till gripen för lönnmordet

Två kvinnor är nu gripna och misstänks för mordet på Kim Jong-Nam, halvbror till Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, skriver Dagens Nyheter. Enligt sydkorenska underrättelseorgan tros Kim Jong-Nam ha mördats av nordkoreanska agenter. Än så länge har mordet inte rapporterats i nordkoreansk media.

Ingen gripen för våldtäktsförsök

En kvinna i 40-årsåldern utsattes för våldtäktsförsök i Kallhäll. Två yngre män drog in henne i skog men när kvinnan skrek ska de ha sprungit ifrån platsen. Enligt polisen är ännu ingen gripen.

Skottlossning mot matbutik

Flera skott avlossades mot en matbutik i Hässelby gård i onsdagskväll. En misstänkt gärningsman ska ha sett springa ifrån platsen. Ingen skadades i händelsen enligt polisen. Enligt polisen finns ännu ingen misstänkt för skottlossningen.

Den största hjälpen i ett främmande land

Att ha en vän att prata svenska med är viktigt för att utvecklas i språket. Marzieh Rezaee och Ingrid jarlebring träffades på bibliotekets kompisförmedling, nu har de firat både midsommar och jul ihop. ”Så länge jag har Ingrid är jag aldrig ensam” säger Marzieh Rezaee.

En svår superkraft

Georgios Karpathakishar alltid känt sig annorlunda, men hans liv har blivit bättre sedan han fick ADHD-diagnos.  Täbybon blev känd i hela Sverige då han sommarpratade i P1. I början av januari släpptes debutboken ”Underbara ADHD – den svåra superkraften”.

ANNONS

…och så vädret

Runt fem minusgrader och mestadels klart väder på morgonen övergår till mulet väder och noll till fem plusgrader vid lunchtid. Lokalt kan det även förekomma snö och underkylt regn med risk för halka på vägarna.