ANNONS

Morgonkollen: Smash and grab och kemläckage

Morgon i december.
Morgon i december.
Smash and grab i Arninge vid handelsplats i morse och sjukhus vägrade att lämna ut offentliga uppgifter. Det är några av rubrikerna i morgonkollen idag.
ANNONS

Det var vid fyratiden i morse som en hjullastare forcerade väggen till en butik i Arninge handelsplats i Täby vid ett försök till ett så kallat smash and gran-inbrott. Detta enligt polisen och radio P4. Det är oklart var tjuvarna fick med sig från hemelektronikbutiken. De slängde ut ut fotanglar på vägarna omkring som nu ska vara borta, rapporterar radio P4.

Eleverna på cybergymnasiet kan lugnt gå till skolan efter gårdagens läckage av salpetersyra i kemilabbet. Det var igår som väktare upptäckte läckaget rapporterar radio P4. Kemdykare från räddningstjänsten sattas in och lokalerna vädrades grundligt.

I Roslagskommunerna debatteras lokalpolitikernas insats för att förbättra kollektivtrafiken sedan Mitt i berättade om lokalpolitikernas arga brev till Landstinget  fredags, bara veckor innan en längre avstängning av lokalbanan. Ett spel för gallerierna från lokalpolitiker som vaknat för sent hävdar vissa i sociala medier. Fel, hävdar politikerna som menar att påverkansarbetet pågått i åratal.

Vi fortsätter i Nordost. Danderyd sjukhus vägrade nämligen att lämna ut offentliga handlingar. ”Tjänstefel”, säger expert. Det var i samband med radio P4 Stockholms granskning av sjukhusets konsultkostnader som sjukhusets presschef skrev till kanalen att man helt enkelt inte hade tid att ta fram de begärda uppgifterna. Extra allvarligt, då beslutet att inte lämna ut de offentliga uppgifterna meddelades av en presschef sade Jeanette Gustafsdotter, vd på Tidningsutgivarna och expert på offentlighetsprincipen till radio P4.

– Dessutom så hänvisar en högt uppsatt chef, som bör kunna offentlighetsprincipen, att ”den tiden kan vi inte lägga på det”. Det är direkt tjänstefel, sade hon.

Och så lite kristräning. Sveriges kommuner är dåligt förberedda för rit och andra krishändelser. Mitt i:s reporter åkte till Försvarsutbildarna för att lära sig mer om hur man klarar sig i händelse av krig:

Läs mer:

Så klarar du dig när krisen kommer

ANNONS

Och sist vädret. Dagen bjuder på ganska milt väder: 1-4 grader. Det blir varierad molnighet med vissa klara områden, lokal dimma kan förekomma. 1-4 grader. Framåt natten väntas stockholmarna få blicka upp mot en mulen decemberhimmel.

 

 

 

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Östermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.