Morgonkollen: Smash and grab i märkesbutik

Tjuvarna forcerade fönstret med en hjullastare men ska inte ha fått med sig något.
Tjuvarna forcerade fönstret med en hjullastare men ska inte ha fått med sig något.
Hjältar, rymdstenar och misslyckat inbrott i lyxbutik – här är kvällens och nattens händelser i länet.

Omtvistad bussterminal blir av

Under måndagskvällen klubbades detaljplanen för bussterminalen i Katarinaberget. Innan kommunfullmäktiges beslut protesterade demonstranter utanför Stadshuset.

Hjullastare körde in i Chanelbutik

Kvart i fem på tisdagsmorgonen körde en hjullastare in i Chanels butik på Birger Jarlsgatan.

Vittnen såg den misslyckade smash and grab-kuppen och larmade polis. Tjuvarna ska inte ha fått med sig något, men lyckades fly.

– De körde en bil som var snabbare än vår, säger vakthavande befäl Carina Andersson.

Hjältar från orten

I Järvaområdet finns många eldsjälar, frivilliga och goda krafter. Möt dem i Mitt i:s artikelserie Järvahjältar.

Varg har synts i Danderyd

Flera Danderydsbor har den senaste tiden rapporterat om att en varg synts i kommunen. Och det stämmer enligt viltvårdaren Börje Hedlund:

– Man har hittat till exempel rådjurskadaver. Vargar tar rådjur och äter hela färskt, det finns inget annat djur här som gör det. Det är utan tvekan en varg det handlar om – hundra procent.

Nu ska tjuvarna rökas ut från Vällingby centrum

De senaste månaderna har inbrotten och rånen avlöst varandra i Vällingby centrum. Efter att ha drabbats tre gånger på kort tid testar JC ett nytt grepp – att röka ut inbrottstjuvarna. Lokaltidningen Mitt i var med när den nya rökmaskinen skulle testas. Kolla in filmen och läs artikeln här.

Ta färjan från söder till väster

Snart kanske du kan slippa köra genom stan om du pendlar mellan Botkyrka och Västerort. Västerort och Botkyrka kan få en direktlänk med buss med Slagstafärjan enligt förslag som SL lagt ut.

Ljussken var rymdsten

Såg du också det mystiska ljusskenet under måndagskvällen? Polisen i Stockholm fick flera samtal från undrande stockholmare. Enligt uppgifter till Aftonbladet var det en bolid, en slags rymdsten som lyste upp himlen.

Vädret

I går var det vårdagjämning, men redan nu har våren fått ett bakslag. Tisdagsmorgonen börjar med regn och blötsnö, men det avtar under förmiddagen. Det blir en molnig dag med upp till sju plusgrader, enligt SMHI.