ANNONS

Morgonkollen: Huliganer attackerar ensamkommande

Huliganer attackerar ensamkommande, 27 omhändertogs vid demonstration och Dif förlorade hemmapremiären i SHL. Här är "Morgonkollen" söndag.
ANNONS

27 omhändertogs i samband med främlingsfientlig demonstration

Totalt 27 personer omhändertogs enligt polislagen i samband med främlingsfientliga Folkets demonstration på lördagen i Berzelii park i centrala Stockholm.

En anmälan gjordes gällande våld mot tjänsteman. Polisen sade tidigare på lördagen till Mitt i att de som dittills hade omhändertagits var motdemonstranter.

12 personer ska också ha avlägsnats, också det enligt polislagen.

Polisen: Fotbollshuliganer attackerar unga flyktingar i Stockholm

Polisen uppger för SvD att huliganer med kopplingar till så kallade fotbollsfirmor fortsätter att attackera ensamkommande flyktingbarn.

– De är livrädda, säger polisen Christian Frödén om de unga som utsatts.

I januari i år samlades 70-100 maskerade män i centrala Stockholm. Syftet var att attackera ensamkommande gatubarn och andra med utländsk bakgrund. Flygblad delades ut om att flyktingar skulle ges straffen de förtjänar.

Våldet från huligangrupperna har inte stannat upp. Man går ihop från olika lag, glömmer gamla oförätter och riktar in sig på en ny gemensam fiende, säger Christian Frödén, en av de poliser i Stockholm som har mest kontakt med ensamkommande ungdomar som lever på gatan.

ANNONS

Flera snatterier under lördagen

Under lördagsdygnet har polispatruller beordrats till butiker i Stockholm län vid ett 15-tal tillfällen sedan personer tillgripit varor, uppger polisen.

Djurgården förlorade hemmapremiären på Hovet

Djurgården förlorade hemmapremiären i SHL mot Malmö med 1-2, inför 7 659 i publiken på Hovet. Det var en fartfylld match där bortalagets Nichlas Hardt 1-2-mål kom 16.50 in i andra perioden.

Malmö har inlett SHL med tre raka segrar och leder serien. Djurgården ligger på sjunde plats med tre poäng efter två spelade matcher.

Vädret

Under söndagsmorgonen blir det tidvis molnigt i Stockholm, och frampå dagen klart till halvklart med en del höga, tunna molnslöjor och 15-19 grader. I natt 4-10 grader. Sydvästlig eller sydlig vind.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Vallentuna direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.