ANNONS

Morgonkollen: Springande tjejer och skäggiga män

Macchiarini-affären tar ytterligare en vändning, polisen har haft en häktisk natt och i dag intas stan av springande tjejer och skäggiga män.

Här är nattens och morgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

Lars Leijonborg avgår

Karolinska institutets styrelseordförande Lars Leijonborg avgår efter turerna i Macchiarini-affären. Det rapporterar Sveriges radio.

– Jag tror det är bra om någon annan tar över och tar ansvar för det förändringsarbete som behövs göras, säger han till Ekot.

Häktisk natt för polisen

Polisen har haft mycket att göra under fredagskvällen och -natten, men trots det har inga grövre brott rapporterats.

Mest resurser krävdes i Södertälje där ungdomar kastat stenar och tänt eld på bildäck. En polis skadades sedan en yngling kastat en sten på vindrutan till en polisbild.

Tjejer springer en mil

Klockan 13.00 i dag går starten för den 33:e upplagan av Tjejmilen på Gärdet. Loppet lockar alla från vardagsmotionärer till den yttersta eliten.

Skäggen paraderar

ANNONS

I dag är det World beard day och det ska firas av Stockholms alla hipsters – med en parad. Under eftermiddagen avgår skäggparaden från Medborgarplatsen och avslutas vid Tele2 arena.

Mulet och regn

Veckans vackra sommarväder orkar inte hålla ut till helgen. Lördagen väntas bli mulen och med en del regnskurar. Temperaturen omkring 18 garder.