Morgonkollen: Gigantiskt spa läggs på is

Fortsatt farligt för p-vakter att lappa bilar i Tensta.
Fortsatt farligt för p-vakter att lappa bilar i Tensta.
Stockholm stad satsar på fartkameror, gigantiskt spa läggs på is och trippelt Stockholm i årets kock. Det är några av rubrikerna i dagens morgonkoll.

Nu får vissa p-vakter jobba i Tensta

I december avslöjade Mitt i att inga parkeringsvakter bevakade Risinge- och Hyppingeplan i Tensta eftersom en av dem blivit hotad. Efter nio månader har Arbetsmiljöverket nu hävt skyddsstoppet. Men bara för en del parkeringsvakter – de som saknar kollektivavtal tillåts jobba. För de andra anses det fortfarande för farligt.

Läs mer: Nu får vissa P-vakter jobba i Tensta igen


Stockholm stad satsar på fartkameror

Nu vill Stockholm stad, i ett första skede, sätta upp fartkameror i Hägersten-Liljeholmen, Kungsholmen och Spånga Tensta. Det beslutade trafiknämnden i Stockholm stad i går kväll, enligt Dagens Nyheter.

Några av vägarna som är först ut är Hägerstensvägen, Mariebergsvägen och Bromstensvägen.

– Det här är vägar där vi haft tankar på farthinder av olika slag. Men farthinder som gupp är negativa för utryckningsfordon och bussar så kan vi få samma effekt med fartkameror är det bra, säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) till DN.

Att det inte tidigare finns fartkameror i någon större utsträckning på kommunala vägar beror på ett regelverk som nu ska förändras.


Gigantiskt spa läggs på is

Planerna för Huddinge Resort, ett 45 000 kvadratmeter stor ”wellnessanläggning” i Kungens kurva med bland annat spa, äventyrsbad och hotell, läggs på is.
Bolaget bakom projektet, som planerats under fem års tid, kunde till slut inte hitta en finansiär och nu har avtalet med kommunen löpt ut.

Läs mer: Gigantiskt spa läggs på is


Polisen: Lugn natt i länet

Två bilar brann på Helsingforsgatan i Akalla vid 22.30 på torsdagskvällen och strax före midnatt så larmades polisen till ett bråk mellan sex ungdomar på en hamburgerrestaurang i Ulvsunda. I övrigt så rapporterar polisen om en lugn natt i hela länet.

– Det har varit en natt i fridens tecken, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen.


Trippel till Stockholmskockar

Kockar från tre Stockholmskrogar tog hem samtliga pallplatser när Årets kock avgjordes i Malmö under torsdagen.

Johan Backeus på Aveqia kan numera titulera sig Årets kock och på andra plats kom Sebastian Thuresson på restaurang Lilla Ego och bronspengen gick till Magnus Persson på Hillenberg.


Ni har väl inte missat veckans klickraket om Omar och Anna?

”Hur ska man göra för att integrera sig när ingen vill prata med en?”, skrev Omar Al Zankah på Facebook.

Anna Laurin på Storholmen läste och skrev ett kort svar: ”Hej, vi kan prata svenska ihop, det här är jag, vem är du?”

Läs hela artikeln här: Anna visar vägen för Omar


Och till sist vädret:

Det blir en mulen dag, där temperaturen ligger runt nollan. Det jämngrå väder ser ut att hålla i sig ända till tisdag då solen, enligt SMHI, ser ut att titta fram igen.