ANNONS

Morgonkollen: Stökigt i city efter eldfest

Det blev en stökig kväll och natt i centrala Stockholm.
Det blev en stökig kväll och natt i centrala Stockholm.
Många brott på eldfest, L vill privatisera sjukhus och heta hockeydagar för stockholmslagen.
Här är nattens och morgonens nyheter i länet.
ANNONS

Stökigt vid eldfest i centrala Stockholm

Det blev bråkigt med flera anmälningar om grova brott efter att tusentals personer samlats för att fira Eldfesten i Kungsträdgården på tisdagskvällen. Vid 21-tiden på kvällen blev en 18-åring knivskuren i ryggen och sidan och fördes till sjukhus med allvarliga skador. Ytterligare en 18-åring ska ha fått ett knivhugg i axeln.Dessutom anmäldes flera fall av sexuellt ofredande, skriver P4 Stockholm på sin webb.

Eldfesten arrangerades för att fira in det persiska nyåret.

L vill privatisera sjukhus

Stockholm kan få fler privata sjukhus, i alla fall om landstingsrådet Anna Starbrink (L) får som hon vill. I en artikel på DN Debatt argumenterar hon tillsammans med partiledaren Jan Björklund för att minst fem sjukhus till i landet ska drivas av en ”privat eller idéburen aktör”. Vilket sjukhus i Stockholm som skulle kunna bli aktuellt för privatisering går hon däremot inte in på. ”Krävs mer analys innan det går att avgöra vilket”, skriver hon på Twitter.

Liberalerna vill också återinföra vårdbiträden som ska kunna avlasta undersköterskor. Läs mer om sjukhusläget i Stockholm här.

Telestaden blir försenad

Nästa år var det tänkt att bostadsbolagen Ikano och Rikshem skulle börja bygga 3000 nya bostäder i Telestaden – Telias gamla kontorsområde i Farsta. Men tidplanen håller inte.

– Projektet har visat sig vara mycket mer komplext än vad vi trodde. Det är ett väldigt stort område som är kulturhistoriskt intressant i sin helhet. Man måste bland annat ta hänsyn till närheten till Nynäsvägen, säger Maria Tognolina, planhandläggare på stadsbyggnadskontoret.

Det är ännu oklart när detaljplanen för området kan gå ut på samråd.

Heta dagar i Stockholmshockeyn

Ikväll spelar Djurgården den tredje och avgörande matchen borta mot Färjestad i kampen om en plats i SHL-slutspelets kvartsfinal. Kan stockholmarna skrälla? Vid förlust är säsongen över. Se vår intervju med djurgårdsspelaren Gustav Possler här.

Men det är inte bara Djurgården som är i elden. Igår blev det klart att AIK vann hockeyallsvanskans slustspelsserie. Det innebär att de gulsvarta får möta Karlskoga i play-off med start på torsdagen. Bäst av tre matcher är det som gäller. Vinnaren får möta Rögle i en avgörande serie om en plats i nästa års SHL.

ANNONS

 

Vädret: Soligt och blåsigt

Det blir mest soligt idag och enligt SMHI:s prognos kan temperaturen nå nio grader. Samtidigt kommer det att blåsa rejält med vindstyrkor på upp till 9 m/s.