Morgonkollen: Storbrand i Vallentuna

 Storbrand i Vallentuna i natt. Arkivbild.
Storbrand i Vallentuna i natt. Arkivbild.
Storbrand i bilfirma i Vallentuna, Årstabo vann Mello, törstig tjuv hann inte iväg med bytet, och 17 ljusa minuter till.

Storbrand i Vallentuna

Klockan 00.50 kom larmet om att det brann för fullt i en bilfirma på Moränvägen i Vallentuna.

När räddningstjänsten kom till platsen brann det i ena gaveln. Branden hade även spritt sig till insidan. Rökdykare tog sig in. Klockan 03.19 var släckningsarbetet avslutat och röken hade avtagit.

Ingen människa kom till skada. Bilarna ska ha klarat sig men var rökiga och sotiga. Orsaken till branden är ännu inte känd. Men den har startat utomhus på byggnadens gavel vilket kan väcka misstankar.

Uppdaterat: En uppbruten dörr anträffad. Förundersökning avseende mordbrand inledd.


Pubgäst flydde med vinflaskor

En man besökte en pub på Stora Nygatan i Gamla stan strax före klockan 18 på lördagen.

Uppenbarligen hade han inte lyckats släcka den värsta törsten, för plötsligt plockade mannen med sig flera vinflaskor och flydde med famnen full från puben. Personal och allmänhet lyckades dock gripa den flyende vintjuven.

Polisen grep mannen enligt LOB (Lagen om omhändertagande av berusade personer) eftersom han var så påverkad att han inte kunde ta hand om sig själv.


Hink med glödande aska kan ha startat brand

Grannar upptäckte att det brann på ett garagetak på Slingerstigen på Ingarö i lördags kväll vid 17.30-tiden.

Räddningstjänsten kom till platsen och lyckades få bukt med branden med hjälp av pulversläckare. De boende var redan evakuerade och ingen skadades.

– Garaget satt ihop med kedjehuset, säger Peter Tistam, ledningsoperatör på Storstockholms räddningscentral. Det fanns risk för spridning av elden så vi tvingades riva några väggar för kontroll. Eventuellt beror branden på att en hink med aska stod för nära väggen. Det kan ha funnits glöd i askan.


Robin Bengtsson från Årsta vann Mello

Robin Bengtsson vann finalen i Melodifestivalen på lördagskvällen i Friends Arena.

Han hyllas som den duktige sångaren från Svenljunga i Västergötland. Det är sant att 26-åringen växte upp där, men numera bor han faktiskt i Årsta i Stockholm.


Ljust 17 minuter längre än förra söndagen

SMHI:s prognos för Stockholms län under söndagen: Molnigheten ökar sakta västerifrån. Dagstemperatur 4-8 grader. I natt en del klara områden och 1-6 minusgrader. Sydvästlig vind. Solnedgång klockan 17:43 vilket är 17 minuter senare än förra veckan.