ANNONS

Morgonkollen: Bråk på HVB-hem

Bråk och skadegörelse på HVB-hem, stökigt efter fotbollsderby och en regning morgon men tidvis uppehåll under dagen.

Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
ANNONS

Bråk i HVB-hem:

Det var strax före klockan 23 på söndagskvällen som polisen larmades till ett HVB-hem i Botkyrka, där ett bråk pågick mellan boende.

– När polisen kom dit var massa porslin krossat och möbler omkullkastade. På grund av språkförbistring var det svårt för polisen att få information på plats om vad som hade hänt, säger Kjell Lindgren, pressinformatör vid Stockholmspolisen.

Två personer fick följa med in på förhör, misstänkta för olaga hot och skadegörelse.

Uppdaterad version: Tidigare uppgavs det felaktigt att flera av de boende på HVB-hemmet var inblandade i bråket. Så var inte fallet, utan endast de två som är misstänkta för olaga hot och skadegörelse, var inblandade i bråket.

Brand i segelbåt:

Det började brinna i en segelbåt vid en brygga i Årstaviken på Vickervägen på Södermalm vid 01.15 natten till måndag.

– Två personer ska ha andats in brandrök och fick syrgas av räddningstjänst på plats, men i övrigt finns det inga uppgifter om skador, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen.

Branden ska inte ha spridit sig till andra båtar. Släckningsarbetet pågick fram till strax efter klockan halv sex på måndagsmorgonen.

ANNONS

Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Utbildningsminister kritiseras skolinspektionens beslut:

Skolinspektionen har gett Al Azhar-skolan, en F-9 skola i Vällingby med muslimsk profil, rätt till könsuppdelade idrottslektioner.

Nu tar utbildningsminister Gustav Fridolin (MP) kraftigt avstånd från detta eftersom han anser att det strider mot både läroplanen och strävandet efter jämställdhet mellan könen, och flaggar nu för att se över lagen.

– Alla skolor i Sverige har ansvar för att jobba med jämställdhet. Har man problem med tryggheten mellan killar och tjejer så måste man jobba med det. Skolan har ett uppdrag att bryta förlegade könsnormer. Och det måste ju gälla alla skolor, säger han till SVT, rapporterar Expressen.

Även samtliga fyra Allianspartier kritiserar Skolinspektionens beslut.

Misstänkt supporterbråk efter mållöst derby:

Uppemot 50 personer ska ha varit inblandade i ett slagsmål vid en restaurang på Hagalundsgatan i Solna på söndagskvällen, rapporterar Dagens Nyheter.

– Allt tyder på att det varit ett bråk mellan fotbollssupportrar, säger Sylvia Oldin, vakthavande befäl vid polisen i Stockholm till tidningen.

Ingen ska ha gripits.

Tidigare under kvällen tog AIK emot Hammarby hemma på Friends arena. Eero Markkanen hade ett jätteläge att avgöra för hemmalaget i slutminuterna, men missade friläget och matchen slutade 0-0.

Regn under förmiddagen:

På med regnkläder nu på morgonen för regnet håller i sin fram till lunchtid. Därefter väntas uppehåll och till och med lite sol, innan skurarna är tillbaka framåt kvällen, rapportera SMHI. Temperaturen väntas ligga runt 17-18 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Huddinge direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.