Morgonkollen: Stort knivbråk i city

Två personer knivskar och fick föras till sjukhus efter ett stort bråk på Sergels torg. Risk för att Kungliga konsthögskolan på Skeppsholmen rasar efter branden. Det är några av lördagsmorgonens största Stockholmsnyheter.

Knivbråk på Sergels torg

Två personer ska ha knivskurits på Sergels torg sent på fredagskvällen, det rapporterar P4 Stockholm. Enligt polisen rör det sig om en bråk mellan ungdomar och sökandet efter flera gärningsmän pågick under natten mot lördag.

Konsthögskolan i fara efter branden

En dryg vecka efter den kraftiga branden på Kungliga konsthögskolan är det osäkert om det går att rädda byggnaden, skriver P4 Stockholm. Det står klart sedan Statens fastighetsverk har inspekterat lokalerna och uttryckt oro för att konstruktionen kan falla samman.

Stockholmare vill inte dela på bilar

Att ägodela, det vill säga att dela på prylar tillsammans med andra i stället för att köpa, har varit trendigt de senaste åren. Men nu meddelar världens största bildelningsföretag Car2go att de lämnar Stockholm, det skriver Veckans affärer. En anledning är Stockholmarnas svala intresse för tjänsten, en annan svårigheten att hitta parkeringsplats.

Varning för falska p-krav

Har du fått ett betalningskrav från Parkeringsinkasso Svenska AB? Då rör det sig förmodligen om en bluff. SVT rapporterar att företaget har försökt blåsa företagare i Stockholm med kravbrev på obetalda felparkeringsavgifter. Men enligt polisen rör det sig om ett bluff-företag.

Strålande höstväder

Till sist, vädret. Lördagen bjuder på vackert, klart höstväder med mycket sol. Temperaturen blir mellan 11 och 14 grader.