ANNONS

Morgonkollen: Stort strömavbrott ställer till problem

Morgonkollen.
Morgonkollen.
Ett stort strömavbrott i Norrort gjorde 30 000 personer utan el och orsakar fortfarande förseningar i kollektivtrafiken. Det, ett beslut om höjt pris på SL-kort och kritik mot konstgjord ö är några av de stora Stockholmsnyheterna under natten.
ANNONS

Strömavbrott ställer till det

Tidigt under onsdagsmorgonen förlorade runt 30 000 personer strömmen i Norrort, rapporterar Sveriges radio.

Enligt EON ska ett tekniskt fel ha gjort att elen försvann för många i Österåker, Vaxholm och Jakobsberg vid fyratiden på morgonen. Efter en timme ska elen ha varit tillbaka för de flesta utom för ett par tusen i Jakobsberg.

Enligt SL orsakar strömavbrottet dock stora förseningar på Roslagsbanan nu under morgonen. Flera avgångar har varit inställda och försenade på banan.

– Det har varit problem under hela morgonen. Nu är vi mer eller mindre i kapp, även om det säkert är vissa försenade avgångar fortfarande, sa Bengt Stenberg på SL:s presstjänst till Mitt i klockan 07:20.

I övrigt ska kollektivtrafiken i länet flyta på bra enligt SL:s hemsida.

Då höjs SL-kortet

Mitt i Stockholm kunde i går kväll berätta att politikerna i landstinget nu spikat en höjning av SL-kortet. Det blir en höjning på 40 kronor till årsskiftet och sedan med ytterligare 3,3 procent under 2018 och 2019. Det beslutades under gårdagens budgetdebatt i landstinget.

Priserna höjs också i januari för enstaka resor. En resa för den som har reskassa kommer vid årsskiftet att kosta 30 kronor för en vuxen och 20 kronor för en pensionär, ungdom eller student. Samtidigt försvinner också zonindelningen och ersätts av en enhetstaxa

ANNONS

Tre män rånade butik

En butik i Hammarbyhöjden utsattes i går kväll för ett rån. Vittnen såg hur tre maskerade män gick in i butiken och sedan lämnade den strax efter niotiden.

När polis kom till butiken visade det sig att männen, beväpnade med en busshammare, hade tvingat till sig kassan och cigaretter innan de begav sig mot Skärmarbrink. Ingen har gripits för rånet.

Kritik mot konstgjord ö

Staden vill bygga en ny ö vid Ropsten, i närheten av Lidingöbron. På den konstgjorda ön skulle det bland annat byggas 1400 bostäder. Men nu sågar kulturförvaltningen i Stockholms stad förslaget, skriver Sveriges radio. Förvaltningen menar att förståelsen för det närliggande gasverksområdet skulle försvinna om en ny ö byggdes på platsen.

Men Stockholms stadsbyggnadsborgarråd försvarar planerna som han tycker är intressanta skriver SR.

Sol och moln väntas

Enligt SMHI kommer det att bli en behaglig väderdag i Stockholms län på onsdagen. Temperaturen ska ligga mellan 17 och 19 grader och inget regn väntas.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.