Morgonkollen: Supporterbråk på station

Storbråk mellan supportrar, väskryckare kom undan och landstinget satsar på vårdcentraler samtidigt som det kan bli en dyr nota när kommuner slutar ge medicin till äldre.

Supporterbråk på Östra station

Djurgårdssupportrar hade haft julbord på en restaurang på Östra station när AIK:are stormade in på lördagskvällen och det blev bråk, rapporterar Aftonbladet. Bråket blev ett stort slagsmål och polisen avlägsnade fyra personer från platsen och en person fördes till sjukhus med ambulans.

Polisen utreder bråket som misshandel, skadegörelse och våldsamt upplopp.

Väskryckare kom undan

Polisen fick larm strax innan klockan 22 på lördagen om att två personer ryckt en väska från en person i Kungsängen.  Polisen sökte efter gärningsmännen bland annat med hundpatrull, men utan resultat.

Extra miljoner satsas på vårdcentraler

Stockholms läns landsting satsar 141 miljoner kronor extra på vårdcentraler nästa år.

– Vi vi vill förstärka primärvården som är navet i sjukvården. Det är den kontakt som de allra flesta av hos har med vården, säger Anna Starbrink (L), hälso- och sjukvårdslandstingsråd till Mitt i.

Läs hur hur pengarna ska fördelas -vårdcentral för vårdcentral.

Dyrt dubbelarbete när kommuner slutar ge medicin

Hälften av Stockholms läns kommuner har tröttnat på att jobba gratis för landstinget och har därför slutat ge medicin till äldre på delegering. I stället för att hemtjänsten ger medicin samtidigt som de utför omvårdnad så får nu hemsjukvårdens sjuksköterskor åka ut extra för att ge medicin -något som blir en dyr nota.

Läs mer om kommunernas delegeringsstopp.

Fortsatt mulet på söndagen

Efter en kall natt så kommer nu temperaturen ligga mellan 0-3 minusgrader under dagen för att under natten gå över till plusgrader. Söndagen kommer vara fortsatt mulen.

Och.. Du har väl inte missat Mitt i:s sportsvep?

Nu listar Mitt i Sporten varje vecka höjdpunkterna i Stockholms sportvärld i Sportsvepet.

Följ @mittisporten och #sportsvepet på Facebook, Instagram och Twitter för att fånga guldkornen.