Morgonkollen: Taxiförare lurar kunder på kontokort

Stockholm
Rånare knackade på dörren till bensinmack i Fisksätra – hotade personal med kniv, hus brann ner i industriområde i Huddinge och fler taxichaufförer anmäls för att lura kunder på kontokort.
Här är nattens och morgonens händelser.

Rånare slog till mot mack i Fisksätra

Någon knackade rådörren till Shell i Fisksätra klockan 04.35 i morse. En anställd öppnad och möttes av två maskerade personer. Rånarna hotade personalen med kniv och fick med sig tobak och växelkassa innan de flydde från platsen. Polisen har säkrat övervakningsfilm från macken.

Hus brann ner i industriområde

Ett hus i Sundby industriområde brann ner i natt. Larmet kom in strax före klockan 04 på morgonen. När räddningstjänsten kom dit var huset så nästan nerbrunnet och gick inte att rädda. Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand samt stöld, eftersom man misstänker inbrott i en bod intill.

Taxibedrägerier ökar

Antalet utstuderade taxibedrägerier har ökat kraftigt sedan i somras, rapporterar Sveriges radio Stockholm. När kunden ska betala lägger taxiföraren pinkoden på minnet, och lämnar tillbaka ett annat kontokort som ser likadant ut. Sedan är kontot tömt innan kunden hinner upptäcka att det riktiga kortet är borta.

Solig och blåsig höstdag

Det blir en vacker höstdag idag med strålande sol. Men det är kraftig nordostlig vind och ganska kylig luft, så dags att plocka fram de varmare höstkläderna. Temperaturen klättrar som mest upp till 11 grader, enligt SMHI.

 

 

 

vädret