Morgonkollen: slog till mot motorcykelbutik

Flera motorcyklar stals från butik under natten. Arkivbild.
Flera motorcyklar stals från butik under natten. Arkivbild.
I natt stals flera motorcyklar från en butik, en man är häktad för mord vid Brommaplan och Stockholmskvinnor mest stressade i landet. Här är kvällens och nattens nyheter från länet.

Motorcyklar stulna från butik

Klockan 01.29 får polisen in larm om ett inbrott i en motorcykelbutik i Södertälje. Totalt har fyra motorcyklar stulits från butiken.

– Vi har inga uppgifter om gärningspersoner men eftersom flera cyklar är stulna rör det sig sannolikt om flera gärningspersoner, säger Carina Andersson, vakthavande befäl Stockholmspolisen.

Man häktad efter mordet vid Brommaplan

I onsdags hittades en kvinna i 50-årsålder död vid ett hotell vid Brommaplan. På torsdagen anhölls en man i sin frånvaro, samma man är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för mod, skriver tidningen Expressen. Mannen har tidigare dömts för flera brott och har tidigare haft ett kontaktförbud mot den nu döda kvinnan. På kvinnans begäran hävdes kontaktförbudet i augusti.

Stockholmskvinnor mest stressade

Enligt en undersökning av Folkhälsoinstitutet och statistik hos Försäkringskassan är Stockholmskvinnor de mest stressade i landet, skriver Dagens Nyheter. Det är oklart varför folk i storstäder är mer stressade men forskare har fokuserat på långa resor till jobbet, pendlande och trängsel i kollektivtrafiken.

– Det merparten av våra besökare har gemensamt är könet. 85 procent av våra patienter är kvinnor, säger psykologen Kerstin Jeding, på Stressmottagningen på Sankt Göransgatan till Dagens Nyheter.

Solen tittar fram till eftermiddagen

Nattens molnighet spricker upp under morgonen och temperaturen väntas ligga på minus en grader. På eftermiddagen blir det mestadels sol och temperaturen ökar till mellan nio och fjorton grader.