Morgonkollen: Chef köpte tjänst av sig själv

✔️Kommunal chef i Salem köpte tjänster från sitt eget företag. ✔️Två butiker utsatta för rån sent i går kväll. ✔️Och luften blir allt bättre. Här tisdagsmorgonens viktigaste Stockholmsnyheter.

Förvaltningschef sitter på två stolar

”Ett väldigt förmånligt pris”, sa barn- och utbildningsförvaltningens chef i Salems kommun om tjänsten kommunen köpt in från företaget Pedagogika. Men chefen själv satt i företagets ledningsgrupp.

LÄS MER: Mitt i granskar kommunens inköp från Pedagogika


Två butiksrån i södra Stockholm

Två butiker utsattes för måndagskvällen för rån. Klockan 20.17 larmades polisen till en butik på Hammarby allé sedan en person beväpnad med ett tillhygge tvingat till sig kassalådan och sprungit därifrån. En dryg timme senare, klockan 21.08, utsattes en butik  Skarpnäck för ett rån där två personer, maskerade och knivbeväpnade, ska ha tvingat till sig kontanter från en butiksanställd. Polisen har inte gjort några gripande för något av rånen.

Luften i Stockholm blir bättre

Trots det senaste årens larm blir luften i Stockholm allt bättre. För 50 år sedan var halterna av svaveldioxid, bly och kolmonoxid betydligt högre. Det rapporterat SVT. Men däremot är halterna av kvävedioxid för höga – orsaken tros vara att allt fler kör dieselbilar.

Två knivskars vid rån på Söder

Två personer ska ha knivskurits i samband med ett rån på Roddargatan i närheten av Katarina kyrka måndagskvällen. De skadade fördes till sjukhus i ambulans.

– De var talbara innan de åkte iväg, säger Anna Westberg presstalesperson på Stockholmspolisen.

LÄS MER: Ingen gripen för knivrån


Passa på att njuta av vårvädret

Dagen bjuder på mer sol och mer vårväder. Det blir klart och 7-10 plusgrader, enligt SMHI. Men passa på. Senare i veckan väntar blötsnö och nollgradigt väder.