Min lokala hjälte

Morgonkollen: Tonåring räddad från isflak

Morgonkollen, lördag.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.
Tonåring räddades från isflak, hyresvärd som filmade sina hyresgäster i entréerna får kritik och nedlagd biograf räddas - av stockholmarna själva.
Här är nattens och morgonens nyheter från Stockholm.

Tonåring räddad från drivande isflak

Vid 22-tiden i går kväll larmade en tonårig pojkes kompis räddningstjänsten när ett isflak som pojken stod på började driva i väg från land i Södra Ängby, rapporterar Sveriges radio. Pojken, som drev i väg runt 50 meter från land, plockades till slut upp av en helikopter.

Hyresvärd kameraövervakade hyresgästerna – får kritik

I april förra året anmälde en hyresgäst D.Carnegie & Co till Datainspektionen för sättet de kameraövervakade trapphusen på Bergengatan i Husby.
Datainspektionen konstaterar nu att hanteringen av det filmade materialet inte har skett säkert nog.

”Tiggarna” gav gratisbiljetter – en nappade

Tio personer satt i tolv timmar på Stockholms gator och försökte ge bort gratisbiljetter till en ny föreställning. Men bara en person nappade.

Gräsrotsprojekt populärt bland stockholmarna

Vågen av gräsrotsfinansierade projekt har tagit innerstan med storm. Några exempel på projekt som stockholmarna själva har finansierat är en fransk filmfestival, en av stadens hippaste hamburgerkedjor och en en nygammal biograf. Häng med Mitt i in på den nedlagda Bio Capitol, som nu ska få nytt liv tack vare crowdfunding.

Klüft peppade 10-åringar åka skidor på Gärdet

Lokaltidningen Mitt i var med när Carolina Klüft besökte Gärdet för att peppa fjärdeklassare att åka skidor. Men det märktes att hennes OS-guld är äldre än barnen.
– Hon åker skidor va? säger Anton Schweitz, 10.
Kolla in vad Klüft själv säger om sin igenkänningsfaktor.

..och så vädret

Efter gårdagens sol mulnar det på under dagen. Från en temperatur på minus fem grader beräknas temperaturen röra sig mot nollgradigt vid lunchtid.

God morgon!