Morgonkollen: Trafikljus skadade två

En personbilsförare körde in i en trafiksignal på Hamngatan (arkivbild).
En personbilsförare körde in i en trafiksignal på Hamngatan (arkivbild).
Rattfull skadad efter krock på Hamngatan, villabrand i Fullersta, allsvensk fotbollspremiär, och anropsstyrda bussar på väg.

Man på lyset skadad vid krock med trafikljus

Strax efter klockan 04 på lördagsmorgonen såg polisen hur en personbilsförare körde in i en trafiksignal på Hamngatan i höjd med Norrmalmstorg. Föraren och passageraren skadades lindrigt vid olyckan.

Föraren kunde så småningom tas till stationen för utredning om misstänkt rattfylleri. Där uppmättes en alkoholhalt av 0,68 mg alkohol per liter utandningsluft. Mannen är även misstänkt för att ha kört bilen utan giltig behörighet.

Villabrand i Fullersta

Klockan 08.11 på lördagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om att en villa brann på Vänhemsvägen i Fullersta, Huddinge. Man var snabbt på plats och kunde släcka elden innan villan brann ner.

– De tre som bor i huset hade tagit sig ut på egen hand, säger Mari Olsén, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund. Branden hade börjat i en säng.

Enheter från räddningstjänsten är fortfarande på plats. Polis bistår med trafikdirigering då trafiken på Vänhemsvägen är tillfälligt stoppad.

Uppdatering: Polisen är inte kvar på plats och kommer utreda branden som allmänfarlig vårdslöshet.

Stort slagsmål på Medborgarplatsen

Strax efter klockan 19 på fredagskvällen larmades polisen om ett stort slagsmål på Medborgarplatsen. Enligt uppgift var upp emot 20 personer inblandade.

Stämningen på plats var upprörd. Flera slagsmål blossade upp och de inblandade fick hållas isär. Eftersom ingen var skadad kunde inte brott konstateras.

Jakt efter villor med många inneboende

Villor med uppemot 20 inneboende blir vanligare i Huddinge. Räddningstjänsten haft fullt upp att kontrollera husen efter att anmälningarna strömmat in.

Landstinget ska testa anropad buss på landet

Snart kommer landstinget att dra igång flera pilotprojekt med anropsstyrda bussar på landsbygden i Stockholms län.

– Tomma bussar som skramlar runt är varken bra för miljön eller skattebetalarnas pengar, säger Kristoffer Tamsons (M).

Därför har tvärbanan försenats i fem år

Det skulle bli ett praktprojekt. Istället blev det pannkaka. Tvärbanan har kantats med en historik av förseningar, avstängningar och skandaler. Mitt i ger dig historien bakom problemen.

Premiärdags för allsvenskan

I dag lördag drar fotbollsallsvenskan igång. Mitt i har kartlagt hur bra AIK, Djurgården och Hammarby är på att odla egna talanger som når A-laget. Vi har också intervjuat AIK:s Stefan Ishizaki , Djurgårdens Kim Källström  och Hammarbys Jiloan Hamad.

Och här kan ni läsa att storpublik ser Stockholmslagens hemmapremiärer.

Premiär för uteserveringar…

Idag lördagen den 1 april är det officiell startdatum för uteserveringar. Enligt bestämmelser får man inte öppna tidigare än så, men visst finns de som tjuvstartat. För de som vill ta en fika eller matbit utomhus är det nog läge att klä sig varmt ett tag till.

Läs mer: Mer gatuhäng när stan rustar för våren

Läs mer: Här kan du njuta av första vårvärmen

Framtidsstjärnor i Färgfabriken

I helgen kommer för första gången designmässan FindersKeepers till Stockholm. Ta chansen att spana in framtidens designstjärnor på Färgfabriken. Läs mer: Dansk designmarknad kommer till färgfabriken.

Psst! Och du vet väl att på Allt om Stockholm finns allt du behöver för en fullmatad helg?

Vårvärmen tillbaka i eftermiddag

SMHI:s prognos för lördagen: Mulet och tidvis regn eller skurar. I eftermiddag minskad molnighet och 10-15 grader. Kommande natt ökad molnighet och 4-6 grader. Sydlig vind, i eftermiddag västlig eller sydvästlig. Solen gick upp klockan 06.13 och den går ner 19.30.