Morgonkollen: 15 trafikolyckor i länet

Sedan i går eftermiddag har 15 trafikolyckor inträffat men nu ser polisen att vägarna blir barare.
Sedan i går eftermiddag har 15 trafikolyckor inträffat men nu ser polisen att vägarna blir barare.
Tre bilar kolliderade i Norra Ängby i går kväll men polisen ser att väglaget blir bättre.
– Det är som vanligt när det är vinter man får vara vaksam när det är vinteromslag, säger Sven-Erik Olsson, vid polisens regionledningscentral.

Trafiken
SMHI gick i går ut med varningar om ishalka under natten till fredagen.
Sedan i går eftermiddag vid fyratiden har 15 trafikolyckor skett i Stockholms län, varav tre med personskador.

Tre bilar kolliderade i Norra Ängby klockan 16.10 och där finns misstanke om rattfylleri. Två bilar krockade i Gustavsberg vid 16.25 och i Österhaninge skedde en trafikolycka 17.08.

– Tittar man på statistiken så verkar det inte vara några problem, det är som vanligt när det är vinter man får vara vaksam när det är vinteromslag, säger Sven-Erik Olsson, kommunikatör vid  polisens regionledningscentral, som har fått uppgifter att det är bart på vägarna i Sollentuna.

Essingeleden
Vid sextiden i går kväll var det dock stora problem att ta sig söderut via Essingeleden enligt Mitt i:s trafikrapportering.

Misstänkt jäv för Solna-vd
Per Anders Hedkvist, som är vd för Solna bostadsstiftelse Signalisten sedan oktober, är nu misstänkt för jäv efter att ha lyft en fallskärm från Stockholms stad som är 1,25 miljoner högre än det ursprungliga anställningsavtalet, skriver Aftonbladet. Istället för 3 125 000 kronor får Hedqvist 4 375 000.

Lalehfebern är här
Ikväll gästar hon Stockholm med turnén ”Kristallen”. Biljetterna har gått åt som smör i solsken och evenemanget sålde slut, därför fick konserten flytta från Hovet till Ericsson Globe.

So long Marianne…
Musikern och låtskrivaren Leonard Cohen har gått bort vid 82 års ålder. Ett av Cohens mest kända verk ”Hallelujah” har framförts av otaliga musiker, bland annat Jeff Buckley och Kd Lang. Det fjortonde och sista albumet ”You want it darker” som kom ut i höst fick höga recensioner i svensk press.

Vädret

Under morgonen mulet i länet med 2 minusgrader. Vid 13-tiden halvmulet med en grader. Samma temperatur 19.00 ikväll.