ANNONS

Morgonkollen: Trafikstopp när USA:s vicepresident besöker Stockholm

Det blir svårt att ta sig fram vid Grand hotell med omnejd när USA:s vicepresident besöker Stockholm i dag och i morgon.
Det blir svårt att ta sig fram vid Grand hotell med omnejd när USA:s vicepresident besöker Stockholm i dag och i morgon.
Forskningsskandal på Karolinska, nya lag ska förhindra privatisering av universitetssjukhus och trafikstopp i stan när USA:s vicepresident är på besök.

Det är några av natten och morgonens Stockholmsnyheter.
ANNONS

Ny lag ska förhindra privata universitetssjukhus

Att Stockholms läns landsting har aviserat att ytterligare ett akutsjukhus ska privatiseras har fått sjukvårdsministern Gabriel Wikström (S) att reagera. I en debattartikel i DN konstaterar ministern att privatiseringen av sjukhus inte kommer att gälla något universitetssjukhus. I dag skickar Socialdepartementet ut ett förslag på remiss som innebär att landsting inte ska få privatisera universitetssjukhus.

Karolinska stamcellsforskade utan tillstånd

I en studie vid Karolinska institutet och universitetssjukhuset har patienter med ärrskador på stämbanden ovetandes opererats med egna stamceller. Forskningen bedrevs utan nödvändiga tillstånd och rätt kontroll, rapporterar TV4. Det är Läkemedelsverket som kritiserar forskningen.

– I mars fick vi information om att Läkemedelsverket ville ta över tillsynen men då hade vi redan stoppat studien, säger Katarina LeBlanc, professor vi Karolinska institutet, till DN.

Motorcyklister överklagar nya parkeringsregler

Lokaltidningen Mitt i har tidigare berättat om den nya parkeringsplanen som ska införas i Stockholms stad. De nya reglerna innebär främst fler avgifter och boendeparkering även utanför tullarna.

Planen klubbades nyligen igenom i kommunfullmäktige, men den har överklagats. Bland de som överklagat finns Sveriges motorcyklister (SMC), skriver SvD. Organisationen är kritisk till att slår hårt mot de som använder motorcykel eller EU-moppe för att pendla till jobbet i stan.

USA:s vicepresident skapar trafikavspärrningar

ANNONS

I morgon och på torsdag har Stockholm besök av USA:s vicepresident Joe Biden. Det innebär att polisen spärrar av flera vägar i Stockholm i dagarna. Stockholms innerstad påverkas mest, bland annat är busstrafiken mot Skeppsholmen avstängd. Läs om alla avspärrningar här.

Sommar i Stockholm i dag

Efter den senaste veckans rusk har det vänt – sommaren är här igen! I dag väntas strålande sol och 22 grader.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Tyresö direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.