ANNONS

Morgonkollen. Tusen elever inte behöriga till gymnasiet

Dimmig morgon över Stockholm.
Dimmig morgon över Stockholm.
Tusen Stockholmselever riskerar att inte komma in på gymnasiet. En olycksdrabbad morgon på E18. Och så blir opera på slottet i kväll. Det är några av rubrikerna i Morgonkollen
ANNONS

Runt tusen niondeklassare i Stockholm går varje år ut grundskolan utan behörighet till gymnasiet Det skriver radio P4. Till exempel var det bara 40 procent av niorna på Hjulstaskolan som tillräckligt bra betyg förra året för att söka gymnasiet.

Nu märker skolans rektor, Lorenz Johansson betygsstress hos åttor och nior.

– En del av den stressen kan säkert vara till godo också, att de börjar känna allvaret i det, säger han till radio P4.

Det har varit en olycksdrabbad morgon på E18.

Fem bilar var inblandade i en kollision vid Kallhäll i riktning mot stan klockan 6.14. Flera bilar ska nu bärgas från platsen. Köerna har varit och är fortfarande massiva.

Även på E18 i höjs med Brottby, Vallentuna inträffade en trafikolycka.

Polisen rapporterar denna morgon ganska sparsamt. I går kväll klockan 22.05 inträffade dock ett rån i Upplands Väsby på Dragonvägen. Där blev en person slagen blodig för sin mobiltelefon. 15 till 20 ungdomar ska enligt polisen ha setts springa från platsen. Offret fick åka ambulans till sjukhus.

Fortfarande ligger en lång Stockholmsdag framför oss. I kväll dock, klockan 19.30 blir det opera i Rikssalen på slottet. Det blir Mozart ”Enleveringen ur seraljen” med Rebaroque i samarbete med flyktingboendet Gotland Greenhouse.

Efter en dimmig morgon väntar ännu en ganska vacker höstdag. Efter en dimmig morgon blir det mest sol och 15-19 grader. Ikväll mulnar det och kan bli lite regn.

ANNONS

God morgon Stockholm.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Södermalm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.