Min lokala hjälte

Morgonkollen: skottlossning mot lägenhet

Skottlossning mot lägenhet i Sundbyberg. Två skadade i en trafikolycka på Nynäsvägen – föraren är misstänkt för flera brott. SMHI varnar för kulingvindar. Här är några av kvällens och nattens Stockholmsnyheter.

Skottlossning mot lägenhet
I natt sköt någon mot en lägenhetsdörr i Rissne i Sundbyberg. Polisen fick larmet vid 01.30-tiden. En person som bor i huset hade vaknat av en en smäll, hört spring i trapphuset och en moped köra därifrån, skriver polisen på sin hemsida. Polisen kunde konstatera att kulan satt kvar i säkerhetsdörren. De som bodde i lägenheten märkte inte av skottlossningen, enligt polisen. Ingen skadades.

Polisen utreder grovt olaga hot och grovt vapenbrott.

Två skadade i trafikolycka på Nynäsvägen
Strax innan klockan 23 i går kväll körde en personbil in i ett arbetsfordon vid ett vägarbete på Nynäsvägen i höjd med Larsboda.

– Lastbilen man körde in i var tom, de höll på att arbeta i närheten, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral.

De två personer som satt i personbilen fick föras till sjukhus. Föraren, en man, är misstänkt för grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och olovlig körning. Polisen hade på tisdagsmorgonen inga uppgifter om skadeläget. Vägen stängdes av helt i norrgående riktning efter olyckan, skriver Aftonbladet.

En bil i brand i Sundbyberg
En bil brann vid 21-tiden i går kväll vid Rissne torg i Sundbyberg.

– Det var en bil som skadades. Inge bilar stod bredvid, säger Hans Eriksson, ledningsoperatör vid Storstockholms brandförsvar.

Som Lokaltidningen Mitt i har skrivit om tidigare har det brunnit i många bilar den senaste tiden. Storstockholms brandförsvar fick larm om 18 bilbränder i Grimsta och Lunda i helgen. Men i natt har polisen inte fått fler larm om bilbränder än den i Sundbyberg.

Fler flyttar från än till Stockholm
Fler personer flyttar från än till Stockholm. Utflyttningen till andra kommuner var i fjol högre än inflyttningen. Det skriver Dagens Nyheter som har analyserat statistik från SCB. Att folkmängden ökar beror i stället på ökad invandring och att fler föds än dör.

Cyklandet slår rekord
Cyklandet i Stockholm slår rekord. Det visar mätningar som staden har gjort. Över 75 000 cyklister per dag passerade mätpunkterna. Det skriver P4 Stockholm.

En gripen för rån
En person blev rånad av två andra personer vid 21.30-tiden i går kväll på Folkungagatan på Södermalm. En person har gripits misstänkt för rånet.

Sex dagar med brasiliansk film
I går drog BrasilCine, Nordens enda festival för brasiliansk film, i gång. Sex dagar är kvar av festivalen. I dag blir det flera gratis filmvisningar.

Varning för kuling på Östersjön
Det blir blåsigt på Östersjön i dag. SMHI varnar för vindar med kulingstyrka.
”Ett mäktigt högtryck förstärks över Skandinavien västerifrån samtidigt som vi har ett lågtrycksområde över Ukraina.”, skriver SMHI på sin hemsida.

Solen kommer att skina över Stockholm i dag under större delen av dagen, enligt prognosen. Temperaturen kommer att stiga till 11 grader.