ANNONS

Morgonkollen: Våldtäktsvåg utomhus i natt

Fyra våldtäktsförsök och en fullbordad våldtäkt, alla utomhus, skedde under natten.
Fyra våldtäktsförsök och en fullbordad våldtäkt, alla utomhus, skedde under natten.
Våldtäkt, flera försök till våldtäkt, stor villa i Täby Kyrkby brann, fylleslagsmål i trapphus, och en man tog bilen eftersom han var så full att han inte kunde gå.
ANNONS

Natt med många attacker mot kvinnor

Inte mindre än fyra våldtäktsförsök och en fullbordad våldtäkt, alla utomhus, inrapporterades under sen lördagskväll och tidig söndagsmorgon.

– Det är ovanligt många för att vara utomhus, säger Carina Skagerlind, presstalesman Stockholmspolisen.

Larmet om en fullbordad våldtäkt kom klockan 05.00 och brottsplatsen var Upplands Väsby. De fyra våldtäktsförsöken skedde på Kungsholmen (kl 22.25), Täby (00.22) och där handlar det om två gärningsmän, Bandhagen (03.04) och Rönninge (03.58).

I inget av fallen är någon misstänkt i nuläget frihetsberövad.

Stor utryckning till kraftig brand

Inte förrän klockan 07.42 på söndagsmorgonen kunde den sista enheten lämna den delvis nedbrunna villan på Allfarvägen i Täby Kyrkby. Larmet om branden kom strax efter klockan 22 på lördagskvällen.

– Fem stationer har varit insatta, säger Jesper Vestling, operatör vid Storstockholms brandförsvar. Det handlar om en stor villa från 1920- eller 1930-talet som är byggd i två och ett halvt plan. Branden var kraftig i taket, vinden och plan två, och det fanns rasrisk.

Platsen spärrades av så att räddningstjänsten ostört kunde arbeta med att släcka elden.

De som bodde i huset hade alla tagit sig ut oskadda.

Fyllebråk i trappuppgång

Det blev en stökig lördagskväll för de boende i ett hus på Folkskolegatan, Södermalm. Vid 18.30-tiden ringde flera till polisen och larmade om att det var bråkigt och stökigt i husets trappuppgång.

ANNONS

Ett antal personer skrek och slogs. En av dem var extra aggressiv och ska ha hotat andra med någon typ av tillhygge.

Polispatruller kom till platsen och två personer greps och ytterligare två avvisades. Flera av de inblandade var berusade. Polisen skrev anmälan om olaga hot.

Polisen haffade cykelhälare

Strax före klockan 21 på lördagskvällen fick polisen flera samtal där uppringarna berättade att tre personer lastade in cyklar i en bil i Enskede gård. Det  fanns misstankar om att cyklarna var stulna.

Polis åkte till platsen och och fann att de misstänkta var kvar. Cyklarna togs i beslag och en anmälan om häleri skrevs.

Raglande man ville köra bil

Strax före klockan 18 på lördagskvällen raglade en kraftigt berusad omkring i Björkhagen.

Flera personer såg att mannen satte sig i en bil trots att han var så påverkad att han knappt kunde stå. De försökte övertala personen att inte ta bilen, men detta lyckades inte och mannen körde iväg.

Polis lyckades stoppa förarens vingliga framfart och han togs med för kroppsbesiktning.

Klubben du själv skapar

Det enda arrangörerna lovar är ett stort, tomt rum. Sedan är det upp till besökarna att själva skapa festen och fylla tomrummet med musik och konst. Nu kommer det mytomspunna Burning Man-konceptet från Nevadas öken till Stockholm.

Psst! Och du vet väl att på Allt om Stockholm finns allt du behöver för en fullmatad helg?

Mest uppehåll

Enligt SMHI:s väderprognos för länet kommer det under förmiddagen vara halvklart till mulet, i eftermiddag minskad molnighet. 11-14 grader. I kväll klart på flera håll, men i natt dimma eller dimmoln. -1 till +4 grader. Vind omkring väst, i natt växlande.