Morgonkollen: Väpnade rånare tog lyxbil

Morgonkollen, lördag.
Godmorgon Stockholm!
Varning för plötslig ishalka på vägarna, väpnade rånare stal lyxsportbil på Lidingö och Nobelyra i staden.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Väpnat rån Lidingö: 

I går kväll, klockan 21.14 tvingade två beväpnade gärningsmän till sig en bil under hot på Stjärnvägen, Herserud på Lidingö. En av gärningsmännen hade ett pistolliknande föremål. De två personerna som befann sig i bilen tvingades ut ur bilen och en av dem fick ett slag i ansiktet. Bilen är en gul Audi S1, Sportback. Polisen har inlett en förundersökning om grovt rån.

Morden i Rinkeby: 

Polisen utreder rekordmånga mord samtidigt i polisområde Nord i Stockholm. Efter fredagens dubbelmord i Rinkeby pågår just nu 21 öppna mordutredningar i norra Stockholm.

Lugn natt:

Natten har varit lugn utan några större allvarliga händelser rapporterar polisen.

M vill införa tiggeriförbud:

Moderaterna i Väsby vill utreda möjligheten att införa ett lokalt tiggeriförbud.
Partiet menar att tiggeriet orsakar nedskräpning och hotfulla situationer på stan.

– Det är egentligen ett beslut för riksdagen men vi vill utreda hur vi kan skruva till de lokala ordningsstadgarna, säger oppositionsrådet Oskar Weinmar (M).

Moderaterna menar att tiggeriet fört med sig ökad nedskräpning och illegala bosättningar.

Julbak:

Har du kommit igång med julbaket? Få inspiration av vinnaren av Hela Sverige bakar, Shireen Selfelt, som delar med sig av sina bästa julrecept. Här kan du läsa om hur det gick när Mitt i:s reporter julbakade med Shireen Selfelt.

Vädret – varning om ishalka:

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för plötslig ishalka idag. Från tidig eftermiddag väntas underkylt regn eller regn på kalla vägytor som kan ge halt väglag. Så ta det lugnt på vägarna idag. Varningen gäller för hela länet förutom för Roslagskusten.

I övrigt blir det halvklart till mulet med en temperatur som stiger under dagen till 0-2 plusgrader enligt SMHI.

Nobelyra:

Det råder Nobelyra i Stockholm då Nobelveckan inleddes igår. Höjdpunkten är prisutdelningen och banketten i Stadshuset på lördag, men hela veckan är späckad med evenemang. I dag klockan 9.30-10.00 är det presskonferens där pressen träffar Nobelpristagarna i fysik och kemi samt pristagarna i Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.

Läs mer på Kungliga Vetenskapsakademiens hemsida.