ANNONS

Morgonkollen: Varning för blixthalka

Många trafikolyckor har inträffat på grund av blixthalkan. Arkivbild.
Många trafikolyckor har inträffat på grund av blixthalkan. Arkivbild.
Rådet är att ta det lugnt i trafiken på grund av blixthalka, två män greps för grov stöld i kyrka, pendeltåg i ny kostym, rånare fick bricka i huvudet.
ANNONS

Varning för blixthalka

Det har varit många trafikolyckor i Stockholms län det senaste dygnet. Från klockan 23 på lördagskvällen till 06 söndag morgon inträffade 17 olyckor med fordon inblandade, dock utan allvarliga personskador.

Storstockholms räddningscentral rekommenderar försiktighet i trafiken.

– Det är halt och moddigt på vägarna och temperaturen ligger och pendlar kring nollan. Då är det stor risk för incidenter, säger ledningsbefälet Johan Winsnes.

Läs mer: Tusentals klagomål efter snökaoset

Två gripna för grov stöld i kyrka

Vid midnatt natten till söndagen grep polisen två medelålders män när de kom ut ur Betlehemskyrkan på Rehnsgatan i centrala Stockholm. Det kan vara samma personer som även ett dygn tidigare gjort ett inbrott i kyrkan.

– Vi tog deras bil i beslag, säger Albin Näverberg, pressinformatör Stockholmspolisen. I den fanns stöldgods, bland annat ett kassaskåp.

Hongkong tog över pendeltågen

ANNONS

Märkte du någon skillnad när du åkte pendeltåg i natt? Natten till söndagen började den Hongkong-baserade koncernen MTR köra pendeltågen i stället för Stockholmståg, detta på uppdrag av SL (Storstockholms lokaltrafik). Avtalet sträcker sig över tio år.

Den enda riktigt märkbara skillnaden för resenärerna så här inledningsvis är att tågpersonalen bär nya uniformer.

Läs mer: Kö för att se nya pendeltågsstationen

Läs mer: Fler nöjda resenärer

Rånare fick bricka i huvudet

Det blev en snöplig sorti för den maskerade och knivbeväpnade man som försökte råna en restaurang i Jakobsberg under lördagskvällen.

En i personalen slog till förövaren med en bricka i huvudet, och den omtöcknade skurken försvann springande från krogen.

Snöfall och sjunkande temperatur

SMHI:s prognos för Stockholms län under söndagen: Mulet och snöfall. Temperatur runt 0 eller någon enstaka minusgrad. Vinden ostlig. I kväll uppklarnande och sjunkande temperatur. I natt 2-7 minusgrader och vind omkring nord