Morgonkollen: Varning för snöfall

Snöoväder.
Snöoväder.
Snökaoset är tillbaka. SMHI utfärdar varning för snöfall och halka på vägarna, lägenheter för flyktingbarn står tomma och stor skillnad mellan löner i Upplands Väsby.
Här är nattens och morgonens nyheter i Stockholm.

Snökaoset tillbaka:

SMHI har utfärdat en klass 1 varning för snöfall i Stockholms län förutom vid Roslagskusten. Under tisdagen väntas 5-7 centimeter snö att falla i kombination med en frisk nordostlig vind. Störst snömängd i kustområdet. Mellan 0 till 4 minusgrader.

Trafikläget:

Enligt trafiken.nu är det risk för halt väglag och snödrev på vägarna idag i och med snöfallet och någon minusgrad i vägytorna. Så ta det lugnt på vägarna.

Lägenheter för flyktingbarn står tomma

Nu stänger staden flera av sina boenden för ensamkommande. Färre ungdomar flyr hit och nya regler kräver andra boendeformer med mindre stöd åt ungdomarna. Bara ett av tre tilltänkta boenden är öppet i Micasas fastighet på Ormängsgatan i Västerort – och här bor bara två ungdomar. Läs mer:


Väsbys kvinnor tjänar mindre

Kvinnor i Upplands Väsby tjänar cirka 2,5 miljoner kronor mindre än män i samma kommun under ett helt arbetsliv.  P4 Stockholm rapporterar resultatet i Jämställdhetskartan, som kommunen är den första i länet att lansera.

Lugn natt i länet:

Polisen rapporterar att det har varit en lugn natt.

– Inga större händelser att rapportera,ett par skadegörelser, några rattfyllerier och några bränder, säger Anna Westberg vid polisens mediacenter.