ANNONS

Morgonkollen: Ytterligare mord på Järvafältet

En lugn sommarmorgon i Stockholm.
En lugn sommarmorgon i Stockholm.
En ung man sköts till döds i Kista, det andra misstänkta mordet i området det senaste dygnet. Trafiken rullar problemfritt och Stockholm går en solig dag till mötes.

Här är morgonkollen 19 juli.
ANNONS

Ytterligare ett mord har inträffat i nordvästra Stockholm. Det var i går vid 20-tiden som polisen rapporterade att en 23-årig man skjutits i Kista. Folk hade ringt till polisen då de hörde skottlossning, skriver Aftonbladet.

I går kväll var det inte klart om mannen skjutits men när polis kom till platsen påträffades mannen utomhus nära Järvafältet, med skador i huvudet. Vittnen hade då försökt att rädda mannen med hjärt- och lungräddning utan att lyckas. Mannen dog på platsen. Polisen utreder nu dödsfallet som ett misstänkt mord. Vittnen har hörts under natten. Detta var det andra misstänkta mordet i området det senaste dygnet. Tidigare på eftermiddagen hittades en allvarligt skadad knivhuggen man på Järvafältet som senare avled. Hittills ser polisen inget samband mellan de båda misstänkta morden.

– Vi har inga uppfattningar alls om det kan finnas något samband, säger Eva Nilsson, Stockholmspolisen till TT.

Strax efter 21 i går kväll såg någon en man slå en kvinna i närheten av Vasahamnen, nära Djurgården. Polis kom till platsen och med hjälp av vittnesuppgifterna kunde mannen sedan gripas, misstänkt för misshandel.

Efter midnatt rapporterar polisen om en mycket lugn natt.

Fler söker hjälp

När semestern är slut och vardagen börjar söker fler stockholmare än vanligt hjälp för alkoholproblem. Det rapporterar Radio P4 Stockholm. På beroendecentrum Stockholm ökar besöken med tio procent efter sommarmånaderna.

Trafiken

Det är en lugn trafikmorgon i Stockholm. Kollektivtrafiken rullar utan störningar.

ANNONS

På E4 i höjd med Rosersberg mot Stockholm är bara ett körfält öppet just nu rapporterar Radio P4 Stockholm. Där flyttarbärgare en trasig buss. I övrigt flyter trafiken smidigt i Stockholmsmorgonen.

Vädret

Stockholm bjuder på vackert väder och sol i dag. Enligt SMHI:s prognoser blir det soligt med lätt molnighet och 20 till 25 grader. En mild nordvästlig vind blåser.

ANNONS
Mitt i:s nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Få de bästa lokala nyheterna från Mitt i Stockholm direkt i din inkorg.

Här kan du anmäla dig till fler nyhetsbrev.

Något gick fel. Vänligen prova igen!

Tack! Vi har skickat en bekräftelse till din inkorg.