ANNONS

Morgonkollen: Zombievarning i soligt Stockholm

skräck popkorn kollage
Skräckinjagande zombier intar Södermalm under lördagseftermiddagen.
Knivrån vid sjukhus, bilbränder, sexuellt ofredande och flera rån rapporteras från det senaste dygnet i Stockholm län.

Dessutom utfärdas varning för zombier på marsch.
ANNONS

Bil- och motorcykelbränder i Botkyrka

Klockan 0.21 natten till lördagen brann en personbil vid Rudbecksvägen i Tumba. Tidigare på kvällen stod en motorcykel i full brand i en gångtunnel i Norsborg.

– Det är inte så vanligt att motorcyklar brinner. I alla fall inte jämfört med bilar, säger Magnus Gärtner, operativ chef vid Södertörns Brandförvarsförbund.

Förare rånades på sin bil

Strax efter klockan 20 på fredagskvällen blev en bilist rånad på sin bil, en ljusgrå Volvo V70, på gästparkeringen vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge. En knivbeväpnad man tog bilnycklarna och körde iväg.

Kvinna överfölls på Östermalm

Klockan 21.42 på fredagskvällen fick polisen larm att en kvinna fått sin axelremsväska avsliten på Eriksbergsgatan på Östermalm- Kvinnan försökte hålla fast väskan, men utan att lyckas. Rånaren beskrivs av kvinnan som 165-170 centimeter lång med kort mörkt hår och iklädd en svart tygjacka.

Fler ofredanden på festival

Festivalen We are Sthlm avslutas ikväll i Kungsträdgården. Hittills har polisen fått in 38 anmälningar om sexuellt ofredande under festivalen att jämföra med fjolårets 21 fall.

ANNONS

Varning för zombier

Idag lördag hålls den årliga zombiemarschen. Det är 10-årsjubileum och samlingsplatsen är vid Fatbursparken på Södermalm klockan 13. För de som inte vet är en zombie (enligt myten) en död människa som ändå kan gå och vara farlig.

Damlandslaget hyllas

Damlandslaget i fotboll föll i OS-finalen mot Tyskland med 1–2 sent i går kväll. Det historiska silvret ska firas genom att laget hyllas i Kungsträdgården på söndag kväll.

Solig lördag

SMHI rapporterar att vädret under lördagen blir klart till halvklart och cirka 20 grader varmt.