ANNONS

Vän med mörkret? Nicholas ställer ut i Västerortskyrkan

Split Nicholas Walker, fotograf
Blackebergsbon Nicholas Walker ställer ut sin fotokonst i Västerortskyrkan. Här med bilden Panic Attack.
Efter ett brokigt, kringflackande liv och många år som skrivande journalist i bland annat Asien har 53-årige Nicholas Walker slagit sig ner i Blackeberg och blivit fotograf. Nu ställs hans bilder ut i Västerortskyrkan under titeln ”Hello Darkness My Old Friend”.
ANNONS

Till vardags arbetar Nicholas Walker i Ny Gemenskaps kafé i Vällingby, där han bland annat serverar frukost åt hemlösa, missbrukare och andra som lever i samhällets gränsland.

Han har återvänt till Sverige, där han faktiskt är född, efter att ha studerat i Storbritannien och sedan arbetat i många år som journalist i bland annat Japan och Hongkong.

Fick skrivkramp

Och nu är det genom sina fotografier han uttrycker sig.

– Efter nästan 25 år som skribent fick jag skrivkramp. På allvar. Då märkte jag att jag kan berätta och förmedla stämningar genom fotografier, säger han.

Forest floor, fotografi av Nicholas Walker.

Forest Floor heter bilden. Foto: Nicholas Walker

Kämpat med depression

Titeln på utställningen – som tangerar de första orden i Simon & Garfunkel-låten Sound of Silence – förklarar han så här:

– Av någon anledning dras jag till mörker och mörka ställen. Höst och vinter är mina favoritårstider, och inte bara när det gäller fotografering. Dessutom har jag kämpat med depression på senare år. Det är därför organisationen Mind, som arbetar för psykisk hälsa, varit med och bidragit till den här utställningen.

Vernissagen sker på lördag den 19 oktober klockan 12-14 i Västerortskyrkan. Utställningen pågår till den 2 november.

ANNONS