Nytt rån i morse – tio misstänkta i rånvågen

En man rånades i Björknäs i morse. Tidigare har flera rån skett i centrala Nacka (bilden)
En man rånades i Björknäs i morse. Tidigare har flera rån skett i centrala Nacka (bilden)
En man påträffades tidigt i morse skadad i Björknäs .
Mannen uppgav att han rånats av tre personer.
Rånet är en i en serie av personrån som begåtts i Nacka sedan jul.

Anmälan kom klockan 05.22 på måndagsmorgonen. En person hade då träffat på en skadad man i 45-årsåldern på Talluddsvägen–Värmdövägen i Björknäs.

Polis och ambulans kom till platsen.

Mannen sa att tre personer hade rånat honom på sin mobiltelefon och plånbok. Mannen blödde i pannan och kördes till sjukhus.

Polisen har skrivit en anmälan om rån.

Polisen hade på måndag förmiddag inte gripit några misstänkta för rånet.

Rånet är det andra personrånet som anmälts på kort tid i Nacka. I fredags rånades en person på sin jacka i Vikdalen i Nacka. Enligt SVT handlade det om en ung man i övre tonåren som rånades av tre personer. Tre misstänkta kunde gripas samma dag.

Sedan tidigare har flera personrån begåtts i centrala delarna av Nacka. En person, en 18-årig man, sitter häktad misstänkt för några av de rånen. Ytterligare sex personer är misstänkta.

Tre av de misstänkta har fått advokat utsedda. Två av dem är under 18 år, en är över 18 år. En av de omyndiga är misstänkt för rån och olaga hot i Nacka den 4 december samt två rån den 8 december, dels i Nacka, dels i Stockholm. Den andra omyndiga personen är misstänkt för två rån i Stockholm den 8 december.

Den tredje misstänkta, som är över 18 år, anhölls i sin frånvaro och greps den 13 februari. Personen är misstänkt för två rån i Nacka den 8 december och två rån i Stockholm den 14 december.

Åtal mot den 18-åring som sitter häktad ska vara väckt senast 9 mars.

Mitt i har sökt åklagaren.