Mosebacketerrassen får fler konserter nästa sommar

Mosebacke. Södra teatern.
Mosebacketerrassen får ha fler konserter nästa år – men inte så många som Södra teaterns vd Samuel Laulajainen hoppades på.
Miljö- och hälsoskyddsnämnden tog beslutet i tisdags att det kommer få hållas 21 konserter per säsong på Mosebackes terass. Trots en ökning från det som låg i förslag så är Södra teatern besvikna, skriver Sveriges Radio.

Under sommaren 2019 så har Södra teatern begränsats i hur många utomhuskonserter de fått anordna på Mosebacketerrassen – 19 stycken totalt.

Nu höjs den siffran med två konserter till nästa sommaren efter det senaste beslutet, som Stockholmdirekt var först med att rapportera om.

– Vi på södra teatern är besvikna, vi hade verkligen hoppats på 28 konserter men får nu bara 21, säger Samuel Laulajainen, vd för Södra teatern, till Sveriges Radio.

Inga klagomål

Enligt Samuel Laulajainen så har de varit väldigt noggranna under sommaren med decibelnivåerna och att vara tysta efter klockan 22.

Detta tycks gett resultat då inga klagomål ska ha kommit in till Stockholms stad eller Södra teatern.

Miljö- och hälsoskyddsnämnden skriver därför i sitt beslut att de hoppas att detta innebär att situationen blivit bättre jämfört med föregående år.