ANNONS

Moskébranden: inga genombrott i utredningen

Lokalpolischef Jörgen Karlsson.
"Vi ger inte upp", säger polischef Jörgen Karlsson
Det var baksidan av moskén som utsattes för brandattentatet..
Det var baksidan av moskén som utsattes för brandattentatet..
Nästan en månad har gått sedan mordbranden vid Imam Ali-moskén, men polisen har fortfarande inte fått tag på någon misstänkt.
ANNONS

Mer än månad har nu gått sedan Imam Ali-moskén utsattes för ett brandattentat. Strax efter branden anhölls en person för inblandning, men släpptes sedan, och enligt Jörgen Karlsson, chef för Järfälla närpolisområde, är alla misstankar mot personen avskrivna.

Nattens moskébrand utreds som mordbrand

– I övrigt fortsätter genomgången av det material som finns, telefonlistor, kameraövervakning och så vidare. Men det finns ingen person i nuläget som misstänks, säger Jörgen Karlsson.

Efter branden spekulerades givetvis i flera motivbilder. Imam Ali-moskén är centrum för Skandinaviens största shia-församling, och kan på så sätt vara ett mål både för högerextremister och sunniextremister.

Stor oro i Imam Ali-moskén efter branden

– Det här utreds brett, vi låser inte fast oss vid någon motivbild än, säger Jörgen Karlsson.

Hur stor är chansen att ni får tag på de skyldiga?

ANNONS

– Just bränder är jättesvåra att utreda, och även om man kan knyta vissa personer till en plats så är det ju så att man måste vara hundra på vem som faktiskt tänt på. Men vi ger inte upp av den anledningen. Samtidigt får man komma ihåg att det här materialet vi samlat in, det jämför vi med äldre ärenden och sparar till framtiden. Så även om man kommer till ett läge där man inte kommer någonstans just nu, kommer materialet finnas tillgängligt om något ytterligare dyker upp.