ANNONS

Moskéstiftelse: Brottsmisstänkta utesluts

Den tilltänkta moskén på Rinkeby allé. Foto: Johan Celsing Arkitektkontor
Den tilltänkta moskén på Rinkeby allé. Foto: Johan Celsing Arkitektkontor
Tre personer misstänkta för ekonomiskbrottslighet inom friskolekoncernen Al-Azharehar har kopplingar till Rinkebymoskéns insamlingsstiftelse.
De misstänka ska uteslutas under utredningen, det skriver Rinkebymoské insamlingsstiftelse i ett pressmeddelande.
ANNONS

Mitt i har tidigare berättat om att fem personer med ledande positioner inom friskolekoncernen Al-Azhare har häktats misstänkta för flera grova ekonomiska brott. Tre av de häktade har kopplingar till Rinkebymoskéns insamlingsstiftelse, om det rapporterade Svenska dagbladet i onsdags.

I ett pressmeddelande skriver nu Rinkebymoskéns insamlingsstiftelse att man tar anklagelserna på stort allvar och att de personer som misstänks för brott ska uteslutas under utredningen.

”Vi vill förtydliga att dessa anklagelser inte har med vår stiftelse att göra, utan berör en annan verksamhet som personerna har varit aktiva inom. De anklagade personerna kommer inte sitta kvar i sina förtroendepositioner i vår stiftelse så länge utredningen pågår”, skriver Rinkebymoskéns insamlingsstiftelse.

Fortsätter kämpa för en moské i Rinkeby

Brotten misstänks alltså inte ha begåtts inom Rinkebymoskéns insamlingsstiftelse, men stiftelsen uppger att man ändå ska undersöka om det finns ekonomiska oegentligheter:

”Stiftelsens styrelse har ändock beslutat att tillsätta en egen utredning för att klargöra att inga tveksamheter har begåtts i förvaltningen av moskéns och stiftelsens resurser.”

De beklagar att NCC drog sig ur utan att föra dialog först.

”Vi kommer fortsätta arbeta tillsammans med våra samarbetspartners och andra lokala aktörer för att utveckla Järvaområdet och göra det till en bättre och tryggare plats.”

ANNONS

ANNONS